Hírek, Önkéntesek

„Jó érzés együtt lenni, együtt átélni az élményeket”

2017. április 20.   Hajnal Csilla  

A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint az önkéntes tevékenység azt jelenti: „szabad elhatározásból történő szolgálat”. A Fehérvári Programszervező Kft. szinte minden rendezvényén dolgoznak olyanok, akik megtestesítik ezt a megfogalmazást: szabadidejüket nem sajnálva, pontosan, lelkesen dolgoznak azért, hogy mások jól érezzék magukat. Ezeken a hasábokon őket mutatjuk be.

Hídvégi Krisztián évek óta végez már önkéntes munkát. Az első alkalommal a Szent István emlékévben állt be a segítők közé, azóta pedig sok-sok rendezvényen dolgozott már ilyen módon. Krisztián azt mondja, egészen hozzátartozik már az életéhez ez a tevékenység, ami sok örömet, élményt ad neki.

Hogyan kezdett önkénteskedni?

A Szent István emlékévben a városi tévében láttam meg egy felhívást, amelyikben önkénteseket kerestek. Azonnal arra gondoltam: ide el kell menni, jó dolog lesz. Én rokkantnyugdíjas, vagyis megváltozott munkaképességű vagyok. Igyekszem állást, munkát találni – sajnos kevés sikerrel -, és arra gondoltam, ez hasznos elfoglaltság, jó lehetőség, ki kell használni. Emberek között lehetek, kapcsolatokat tudok teremteni – akár még munkát is találhatok így.

És jól döntött?

Igen, azóta is csinálom, 2015 óta már a programszervező kft. mindig kedves munkatársaival tartom a kapcsolatot és megyek minden rendezvényre, ahova hívnak. Szórólapot osztok, vagy más kiadványokat viszek az éttermekbe, kávézókba, de bármit szívesen csinálok, amire megkérnek, amire éppen szükség van a helyszíneken.

Miért jó ez a fajta munka?

A rendezvényeken mindig jó programok vannak, a kultúra élményt ad, de a legjobb, hogy ezt másokkal együtt élhetem át. Jó látni, hogy milyen sokan élvezik a műsorokat, mert Fehérváron 0-99 éves korig tényleg mindenkinek szerveznek programot: itt van például a Bolondballagás, a játékfesztivál, a néptáncfesztivál, de van idősek napja is. Jó érzés tudni, hogy egy kicsit én is része vagyok mindennek. Varázslatos munka ez, varázspálca nélkül, nagyon tetszik nekem.

Melyik a kedvenc rendezvénye?
Az összeset nagyon szeretem! Nem is tudok választani, de ha mégis kell egyet mondani, akkor a Floralia az. Tavaly is voltam, és az idén is megyek, már nagyon készülök rá! És persze ajánlom is minden ismerősömnek, barátomnak, hogy jöjjenek: nemcsak, mert találkozhatunk, hanem mert ez egy nagyon érdekes, gazdag program, gyerekeknek, felnőtteknek egyformán.