A farsangi szezont idén is a középiskolás korosztály nyitotta Fehérváron: negyedszer rendeztek Városi Diákbált a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban pénteken este. A diákok a felhívásnak eleget téve álarcban érkeztek a bálra, amelyen idén is választottak maguk közül bálkirálynőt és bálkirályt: a címet ebben az évben az I. István Szakgimnázium diákja, Nagy Eszter és Losteiner Gábor, a Ciszterci Szent István Gimnázium tanulója nyerte.

Hölgyeknek koktélruha, uraknak öltöny – ez állt a báli meghívóban, és az este hét óra körül a bejárat előtt sorakozó középiskolás közönség be is tartotta a szabályt: elegánsan érkeztek, ahogyan az egy igazi bálhoz illik. Azt sem felejtették el, hogy álarcot hozzanak magukkal, igazi különlegességeket is láttunk a Szent István-teremben, ahol a nyitóprogram a tavaly Arany Dobverő díjat nyert 21 gramm zenekar volt. A 2017-es Fehérvár Hangja, Ferenczy-Nagy Boglárka vezette csapat hangulatos, igényes műsorral, benne két új szerzeménnyel lepte meg a hallgatóságot.

A hivatalos megnyitó után – amelyen Mészáros Attila alpolgármester és Nagy Boglárka, a Városi Diáktanács elnöke köszöntötte a jelenlévőket – a Diáktanács tagjai által előadott látványos palotással nyitották meg a bált. Elkészült a szokásos, nagy közös fotó is, aztán a Fantom együttes lépett a színpadra. A banda a magyar könnyűzene egykori és mai slágereit játszotta, méghozzá óriási sikerrel: a diákok együtt énekeltek a zenekarral, a kötelező vonatozásba szinte mindenki bekapcsolódott, aki élt és mozgott a teremben. Közben azok, akik a bálkirálynő és bálkirály címre pályáztak ezen az estén, benyújtották igényüket, azaz regisztráltak: a zene szünetében a jelöltek a színpadon megkapták a számukat, a közönség pedig szavazott. Nagyjából egy óra múltán, óriási ováció közepette ki is derült, hogy a legtöbb voksot Nagy Eszter és Losteiner Gábor kapta, így ők nyerték az értékes ajándékokat. A tombolahúzáson is sokan örültek, a szerencsések kosár- és kézilabda meccsekre szóló belépőket, színház- és mozijegyeket, ajándékcsomagokat, fődíjként pedig nyelvtanfolyamot is nyertek.

A Diákbálon – amelynek lebonyolításában most is több önkéntes segített – adta át a Programszervező Kft. az év önkéntesének járó díjat: a cím és a jutalom Szabó Bencének járt, aki majdnem minden városi rendezvényen jelen volt tavaly. Lelkesedése, megbízhatósága példaértékű, nagy segítséget jelent a kft. munkatársainak.

A bál programját több táncos betét is színesítette: a Diátanács lagunás tagjai a Grease című musical legnagyobb slágereire koreografált műsorukkal arattak zajos sikert, később pedig a Megadance táncosai és a Diáktanács közös előadása ragadtatta hangos tetszésnyilvánításra a bálozókat. Este tíz után DJ Revolutionnal buliztak tovább a diákok, ekkorra már sok magas sarkú cipő végezte az asztalok alatt, a lányok inkább mezítláb vagy a magukkal hozott, kényelmesebb topánkában ropták.

Aki elfáradt a táncolásban, fotózkodhatott: a greenboxban készült fotót azonnal kézbe is kapta mindenki. A fotófal előtt is kattogott egy fényképezőgép, itt néhány színházi kellék is a diákok rendelkezésére állt ahhoz, hogy emlékezetes fotókkal térhessenek haza. A bál az idén csak a Szent István Művelődési Házban ért véget éjfélkor, a közönség ugyanis meghívást kapott egy afterpartyra, a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol hajnalig DJ Embryo zenéire pörgött tovább a buli.

Hajnal Csilla
Fotó: Molnár Artúr (ÖKK) és Lőrincz Miklós