Hírek

Színművészek a Diákbálon

2019. január 9.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Az idei Városi Diákbál témája a ’20-as, ’30-as évek, ennek szellemében a mulatság vendége lesz a Vörösmarty Színház nagy sikerrel játszott Chicago című musicaljének három főszereplője, Varga Gabriella, Kiss Diána Magdolna és Varga Lili.

Pörgős zene, szexi fejdíszek, egyszerű szabásvonalak, bolondos kiegészítők és lazaság jellemezte a ’20-as, ’30-as éveket – az idei Városi Diákbált is ebben az art deco, avagy „Gatsby-stílusban” rendezik meg a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében január 11-én, pénteken. Az art deco az 1920-as, 1930-as évek építészeti és iparművészeti irányzata volt: egyenes vonalak, tiszta színvilág, geometriai tervezés jellemezték. Hatásai természetesen a divatban is megjelentek: a stílus a luxus és elegancia egyik kifejezője lett a maga merész, leegyszerűsített vonalvezetésével, az erős, tiszta színvilágával. A forradalmian új, tabukat döntögető öltözködési formával együtt az emberek életvitele is megváltozott: levetkőzték korábbi szigorú erkölcseiket és nyitottak lettek az új megismerésére.

Az erkölcsi normák lazulásának sajátos lenyomata a korszakot megidéző Chicago című musical. A Kander–Ebb–Fosse szerzőhármas sikerdarabjának története szerint a fiatal, nagyratörő táncosnő, Roxie Hart (Kiss Diána Magdolna) lepuffantja szeretőjét, mert az ígéretei ellenére nem egyengette halovány karrierjét. Roxie börtönbe kerül, ahol megismerkedik Velma Kellyvel (Varga Gabriella), Chicago legragyogóbb csillagával és más férjgyilkos asszonyokkal, köztük Lize-zel (Varga Lili). Roxie és Velma elkeseredett harcba kezd a sajtó és a dörzsölt sztárügyvéd kegyeiért, hiszen a tét nem más, mint a felmentő ítélet és a nyomában járó országos hírnév.

A három népszerű művésznő örömmel fogadta el a meghívást a Városi Diákbálra, amelyen a Fehérvár Big Band zenében is megidézi majd ezt a legendás jazz- és szvingkorszakot. A bál további részében a Fantom zenekar játszik és Pixa is pörgeti majd a lemezeket. Természetesen ez a bál sem múlhat el bálkirálynő- és bálkirály-választás, valamint tombola nélkül, emellett fotófal, greenbox és szelfitükör is várja azokat, akik képes emléket szeretnének hazavinni a bálról.

Fotó: Vörösmarty Színház