Hírek

Új helyszínen a Városi Diákbál

2019. január 9.   Hajnal Csilla  

A farsangi szezon egyik legelső zenés-táncos programja évek óta hagyományosan a középiskolásoké: a 2019-es Városi Diákbál már az ötödik lesz a sorban. Január 11-én, pénteken több száz tizenévest várnak a mulatságba, amelynek helyszíne idén a MOL Aréna Sóstó rendezvényterme, ahová a nagy Gatsby korszakát, az 1920-30-as éveket idéző öltözékben várják a fiatalokat. A helyszínre különbuszok indulnak a Piac térről. Az esten vendégként jelen lesz a Vörösmarty Színházban látható Chicago című musical három művésznője is – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

A székesfehérvári báli szezon már hagyományos nyitó eseménye a Városi Diákbál, amelyet ebben az évben új helyszínen, a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében rendeznek meg 2019. január 11-én, pénteken. Ennek több oka is van – emelte ki a tájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester. Egyrészt a korábbi helyszín, a Szent István terem az utóbbi években a nagy érdeklődés miatt már szűknek bizonyult, másrészt cél az is, hogy a nemrég átadott új stadiont a rendezvények minél szélesebb körében szeretné hasznosítani az önkormányzat.

Ami az érdeklődést illeti: az idei bálra elővételben 400 jegy fogyott el (a Teleki és a Tóparti diákjai vették meg ilyen módon a legtöbbet). A jegyeket a Diáktanács tagjaitól vásárolhatták meg az érdeklődők, de annak sem kell aggódnia, aki erről a lehetőségről lemaradt: belépőt a helyszínen is lehet majd vásárolni 1500 foritntért – hangzott el. A bál témája az 1920-30-as évek, ennek szellemében a mulatság vendége lesz a Vörösmarty Színházban nagy sikerrel játszott Chicago című musical három művésznője, Varga Gabriella, Kiss Diána Magdolna és Varga Lili, akikkel beszélgetni, szelfizni is lehet majd – mondta el az alpolgármester.  

A Városi Diákbál új helyszínére való eljutást, illetve a visszafelé közlekedést különbuszok segítik majd – erről, valamint a műsorról a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársa, Sári Máté tájékoztatta a sajtót. A köszöntőket követően a Diáktanács nyitótánca indítja a mulatságot, a koreográfiát a tavalyi Fehérvár Táncosa győztese, Tátrai Réka készítette és tanította be. Ezután kezdődik a színpadi a műsor, amelyben először a Fehérvár Big Band, majd a már több bálon is résztvevő Fantom zenekar játszik, és Pixa is pörgeti majd a lemezeket. A zene szünetében bemutatkoznak a bálkirálynő- és bálkirály-jelöltek, rájuk fél tízig lehet szavazni, az eredményhirdetést nem sokkal ezután rendezik. A zenei programok mellett a mindig népszerű fotófal és greenbox is várja a középiskolásokat, de lesz szelfitükör és tombolasorsolás is. A bál éjfélig tart, de a buli ekkor még nem ér véget, csak helyet változtat. Fél egytől ugyanis after partyra várják a vendégsereget a Petőfi Kultúrtanszékre, ahol hajnalig szórakozhatnak majd együtt a diákok.

A stadionban 18.30 órakor lesz kapunyitás január 11-én, pénteken, az ünnepélyes megnyitón Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester és Magyaródi Anett, a Városi Diáktanács elnöke köszönti a vendégeket. A dress code az ifjú hölgyeknek koktélruha, a fiatal uraknak öltöny. A bál témája a nagy Gatsby korszaka, az 1920-30-as évek világa lesz, így lehetőség szerint ehhez a stílushoz kell igazodni a mulatság résztvevőinek.

Fotó: Igari Balázs

 

A bál programja:
18.30 Kapunyitás
19.00 Megnyitó
19.00–24.00 Fehérvár Big Band • Fantom zenekar • Pixa
24.00 Kapuzárás

A bál ideje alatt:
Fotófal • Greenbox • Szelfitükör • Bálkirály- és bálkirálynő-választás • Tombola

After party a Petőfi Kultúrtérben:
00.30 Kapunyitás
00.30–03.30 Dj Embryo
3.30 Kapuzárás

A Városi Diákbál helyszínére az autóbuszok a buszpályaudvar melletti parkolóból, a Hatpöttyös étterem elől indulnak pénteken 18.15 és 18.45 órakor, visszafelé pedig 22.00, 00.20 és 00.40 órakor a stadion előtti buszöbölből.