Hírek

Hulladékból alkottak

2018. április 20.   Lőrincz Miklós  

A Távhőszolgáltatás Napjához kapcsolódva a Széphő Zrt. idén is hirdetett kreatív pályázatot óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek; az ifjú alkotóknak ma adták át a díjakat.

Az elmúlt években megismert Turbo cica kalandjai 2018-ban is folytatódtak: az óvodás, kisiskolás korosztály egy rajzokkal illusztrált történetben ismerkedhettek a távfűtés rejtélyeivel. Az új meséből az is kiderült, miért éppen nyolc kéménye van a Bakony utcai erőműnek…

A meséhez kapcsolódva kreatív pályázatot is hirdettek óvodásoknak és alsó tagozatos diákoknak: a gyerekek egyénileg vagy csoportosan készített alkotásokkal mutathatták meg, milyennek látják a távhőszolgáltatást Turbo cica legújabb története alapján. A munkákhoz bármilyen alapanyagot felhasználhattak, méretbeli és technikai-formai megkötés nélkül.

A pályamunkákat értékelve Szauter Ákos vezérigazgató elmondta: látványos és érdekes alkotásokat születtek. A gyerekek fantáziáját szemlátomást leginkább a sárkányok fogták meg ebből a meséből, azt pedig külön kiemelte, hogy az ifjú alkotók a kémények számára is ügyeltek. Gyorsan meg is interjúvolta a gyerekeket, milyen irányban folytatódjon a történet, és a gyerekek a sárkányok további szerepeltetésére szavaztak.

Az ifjú alkotóknak Szauter Ákos adta át a díjakat. Az óvodások között az első díjat, a Koronás Park 20 ezer forint értékű vezetett programjára szóló utalványt a Rákóczi Utcai Óvoda Maci csoportja vehette át. Második helyezett alkotócsoportból kettő is van, egyikük a Rákóczi Úti Óvoda Mancz János Tagóvodájának két ovisa, Figer Fanni és Suba Dóra, és ugyanebbe az oviba járnak a másik második helyezett munkát készítő gyerekek, Sáfrány Gergely, Nemes Levente Ábel és Detki Flóra is – ők 15 ezer forint értékű fa, bokor, virág utalványt vehettek át. A harmadik helyezett a Hétpettyes Óvoda Teddy csoportja lett, ők 10 ezer forint értékű játék-ajándék utalványt vehettek át.

Az iskolások kategóriájában a zsűri egy díjat, az első helyezést adta ki: a vezérigazgató a Bory Jenő Általános Iskola 2.a osztályának képviselőinek nyújtotta át a Koronás Park 20 ezer forint értékű vezetett programjára szóló utalványt. A beérkezett alkotásokból a Széphő Zrt. székházának aulájában nyílt kiállítás.

Lőrincz Miklós
Fotó: Simon Erika (ÖKK) és Lőrincz Miklós