Hírek

Duplázott a bálkirálynő

2018. október 11.   Hajnal Csilla  

Hajnalig buliztak a hallgatók a Hotel Magyar Király nagytermében a III. Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabálon, ahol idén a Follow the Flow, a Fantom zenekar és DJ Embryo volt a „hangulatfelelős”. Éjfélkor korona került a „királyi pár” fejére: a közönség szavazatai alapján az Óbudai Egyetem hallgatója, a tavaly is győztes Sterczer Johanna és a Corvinusról Fövényesi Marcell örülhetett a címnek és a vele járó ajándékoknak.

A fénybe öltözött Hotel Magyar Király jelezte szerda este a belvárosban az irányt azoknak is, akik talán nem ismerik még elég jól a várost az idén esőéves egyetemisták közül: a III. Székesfehérvári Felsőoktatási Gólyabál helyszínén fél kilenctől gyülekeztek a vendégek. Az elegáns fiatal hölgyeket és urakat a hivatalos megnyitón Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki hangsúlyozta: a tanulás mellett a fiataloknak az is fontos, hogy otthonosan, jól érezzék magukat a városban. Az idén újdonságként ezért is szervezték meg a tanév elején a gólyatúrát, az első felsőoktatási sportnapot, és ezt szolgálja a már hagyományos Felsőoktatási Gólyabál is, amelyen a klasszikus báli keretek között szórakozhatnak, ismerkedhetnek egymással a különböző egyetemek hallgatói egy elegáns helyszínen. A diáktársakat a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának képviseletében Holl Nándor, majd a Kodolányi János Egyetemről Bartucz Dávid, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának képviseletében Takács Lolita köszöntötte röviden.

A klasszikus báli hagyományoknak megfelelően ezután a nyitótánc következett, a Laguna KTSE táncosainak bécsi keringője hívta a parkettre a közönséget, amely ezután egy egészen más zenei stílusra váltott: a Follow the Flow koncertje következett ugyanis a színpadon. Mindenközben már elkezdődött a fotózás is, a saját szelfik mellett a greenbox-sarokban készült képek is igen népszerűek voltak: folyamatosan állt a sor, egyedül vagy barátokkal álltak össze a bálozók, hogy vicces, de legalábbis mosolygós képeken vihessék magukkal a buli emlékét, ha netán másképp nem sikerülne felidézni az estét.

Természetesen idén is volt „királyválasztás”: öt hölgy és hat fiatalember jelentkezett be a címre, akik rövid, ám annál velősebb („Fizetek egy italt, ha rám szavaztok!” típusú) kortesbeszédekkel próbálták meggyőzni a hallgatókat arról, hogy ők a legalkalmasabbak a korona viselésére, majd a közönségben körbejérva egyenként is igyekeztek szavazatokat szerezni a győzelem érdekében. Éjfélkor kiderült, a királynőjelöltek között Sterczer Johanna, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának hallgatója volt a legsikeresebb, aki egyébként tavaly is elnyerte a koronát. Bálkirálynak pedig, óriási ováció közepette a Corvinus Egyetem gazdaságtudományi karának hallgatóját, Fövényesi Marcellt koronázták a csütörtök hajnalba forduló pillanatokban.

A királyi pillanatokat megelőzően a Fantom zenekar és sztárvendékük, Danics Dóra igazi bulizós számokkal igyekezett megmozgatni az addigra már igen jókedvű társaságot, a zene szünetében pedig Fortunával is randevúztak az egyetemisták: ekkor sorsolták ki a tombolanyereményeket. Éjfél után visszatért a színpadra a Fantom, aztán pedig DJ Embryo tartotta ébren a közönséget a gólyabálon, ahol idén is köttetett néhány, persze csak erre az estére szóló „házasság”.

Hajnal Csilla
Fotó: Molnár Artúr (ÖKK) és Lőrincz Miklós

 


 

,