Hírek

Legyen szerencsénk!

2018. december 28.   Hajnal Csilla  

Január 1-jén a hagyományokhoz híven idén is szerencsehozó újévi lencsefőzelékkel várják a fehérváriakat az Alba Plaza előtti téren, hogy a város közössége sikeres, gazdag és szerencsés esztendőt tudhasson magáénak 2019-ben is.

Újév napján mindenki azt szeretné, ha a következő esztendő sikeres és szerencsés legyen, bőségben teljen. A néphit szerint ehhez arra van szükség, hogy az új esztendő első napján lencse kerüljön az asztalra. Leves, főzelék vagy saláta formájában – a lényeg, hogy minél többet együnk az amúgy egészséges finomságból.

Székesfehérvár önkormányzata 2013-ban, a Szent István-emlékév első napján hívta először a városlakókat egy nagy, közös ebédre, ahol szerencsét és bőséget hozó lencsefőzelékkel kínálták az érkezőket. A kezdeményezésből az évek alatt igazi közösségi hagyomány lett, amely 2019-ben is folytatódik. A város önkormányzata, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága és az Alba Plaza összefogásával január 1-jén, kedden az Alba Plaza előtti térre várják a fehérváriakat egy nagy, közös ebédre. A szerencsehozó lencse a Magyar Honvédség gulyáságyúiban készül, az ízletes főzeléket 14.00 és 16.00 óra között kínálják majd az érkezőknek egy pohár forró tea társaságában.

A közösségteremtés jegyében jöjjenek el minél többen az eseményre, hogy együtt tehessük sikeressé, gazdaggá és szerencséssé a 2019-es esztendőt is!

  

 


 

,