Hírek

Oszvald Marika elvarázsolta a szépkorú közönséget

2018. december 13.   Hajnal Csilla  

Nem maradt üres a szék csütörtökön délután az Alba Regia Sportcsarnokban, ahol idén is a megrendezték a Nyugdíjasok karácsonyát. A műsor sztárja az egyik legkedveltebb magyar operettszínésznő, Oszvald Marika volt, aki magával ragadó humorával, közvetlenségével és persze a jól ismert dallamokkal varázsolta el a szépkorú közönséget.

Már jóval a kezdés előtt szállingózott a közönség csarnokba, nem véletlenül, hiszen a fehérvári önkormányzat ajándékaként megrendezett program jó szórakozást ígért. Magyarország egyik legkedveltebb operettszubrettjét, a Kossuth- és Jászai Mari-díjjal kitüntett Oszvald Marikát hívták a szervezők erre a délutánra – és a döntés jónak bizonyult. A színésznő lendületes előadásmódja, közvetlen humora már a műsor kezdetén mosolyt csalt az arcokra, az apró termetű színésznő azonnal közös éneklésre biztatta a jelenlevőket, akik engedtek is a kérésnek. A Csárdáskirálynő híres dala, a Hajmási Péter, Hajmási Pál a közönség együttműködésével alapozta meg a hangulatot. A sok ismert dal mindenki örömére szolgált.

A rendezvényen Cser-Palkovics András köszöntötte a megjelenteket. A polgármester ünnepi beszédében így fogalmazott: „Ilyenkor köszöntjük azokat, akik a várost szolgálták, közösségként, családként is építették, és amit igyekszünk mi jó gazda módjával továbbvinni! Ezeken az alkalmakon mindenkinek lehetőséget adunk arra, hogy jól érezze magát, és fel tudjon készülni karácsonyra, ami a szeretetünk és a családjaink legfontosabb ünnepe!”

A sztárvendég előtt – a jeles napra való tekintettel – a Bakony Népzenei Együttest hallhatták a vendégek, a Luca-napi hagyományokat idézték fel az ünnepi díszbe öltöztetett színpadon. A szervezők a hagyományokhoz híven idén is apró ajándékkal kedveskedtek a szépkorú nézőknek: a levendulával megtöltött zsákocskákat a Sárkeresztúri Hangyák Szociális Szövetkezet munkatársai készítették az ünnepi előadás közönségének.

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK)

 

 


 

,