Hírek

Szóval győzni – kommunikációs bajnokság

2018. december 17.   Lőrincz Miklós  

Országosan egyedülálló versenyt hirdet Székesfehérvár, helyi középiskolások számára! A Szóval győzni elnevezésű kommunikációs bajnokságra minden 10−13. évfolyamos, kreatívan gondolkodó középiskolást várnak, aki képes sikerre vinni az ötleteit, és készen áll a jövőre.

A verseny célja, hogy a fiatalok a felkészülés során és a bajnokságon olyan jövőbe mutató készségeket sajátítsanak el, amelyeket nem csupán az iskolai mindennapokban, az érettségi vizsgán, majd az egyetemi évek alatt tudnak hatékonyan használni, hanem később a munkaerőpiacon is előnyösebb helyzetbe kerülhetnek általuk. A versenyzők felkészülését egy professzionális oktatók által tartott tréning is segíti majd.

A fiatalokat felkészítő mentorok: Azurák Csaba riporter, műsorvezető, dr. Ignácz Adrienn pszichológus, Bakonyi István irodalomtörténész és Kozáry Ferenc színművész.

Az első fordulóra 2019. január 28-án, hétfőn 15 órára várunk minden nevezőt. A délután  során a mentorok egy, a jelentkezőkkel külön-külön lefolytatott rövid konzultáció, kötetlen beszélgetés után választják ki azt a 15 versenyzőt, aki továbbjuthat a döntőbe.

A döntő, amelyet 2019. március 8-án, pénteken 16 órakor rendezünk meg, három részből áll:

  • 3 perces beszéd megtartása, amelynek témája: Ki lesz sikeres a jövőben? (előzetes felkészülés alapján)
  • 5 perces interjú Azurák Csaba műsorvezetővel, amelynek témája: Milyen a
    Z generáció, és mit adhat neki egy magyar vidéki város? (előzetes felkészülés alapján)
  • 1 perces reagálás egy videóbejátszásra, amelynek témája: Médiatudatosság (rögtönzés)

A verseny résztvevői az értékes nyeremények mellett egyéb ajándékokkal is gazdagodnak: a versenyzőkről készül egy portrévideó; hasznos kapcsolatokat építhetnek; a szereplésüket egy videóportfólióban foglalják össze a szervezők. A verseny első helyezettje egy okosórát kap jutalmul, végigkövetheti Székesfehérvár polgármesterének, dr. Cser-Palkovics Andrásnak egy teljes napját, ennek során minden megjelenésére elkísérheti városunk első emberét.

Az online jelentkezés határideje: 2019. január 18., péntek

A felkészítő tréning ideje: 2019 februárjában, a jelentkezők számától függően több napon, de legfeljebb 6 délután (hétfő, kedd és szerdai napokon)

A döntő ideje: 2019. március 8., péntek 16.00

Helyszíne: Székesfehérvár, Hiemer-ház

A versenyre az alábbi online jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet nevezni. További információt a versenyről a szovalgyozni@fehervariprogram.hu címen lehet kérni. A Fehérvári Programszervező Kft.
e-mailben értesíti a jelentkezőket a jelentkezés elfogadásáról.

Győzz szóval Te is!

  

Lájkold Facebook-oldalunkat, kövess minket az Instagramon,
hogy az elsők között értesülj a versennyel kapcsolatos információkról!

(A versenyt a Prosperis Alba Nonprofit Kutatóközpont Kft. megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. szervezi.)

    

Online jelentkezés:

 

 

 


 

, ,