Hírek

Ötvennél több egyesület, több ezer résztvevő a Sportmajálison

2019. május 2.   Hajnal Csilla  

Idén új helyszínen, a MOL Aréna Sóstó és környékén várták azokat, akik úgy döntöttek, május elsejét mozgással, de legalábbis a Fehérváron fellelhető sokféle sportolási lehetőség megismerésével töltik. Ötvennél is több sportegyesület mutatkozott be a Sportmajálison, amelyen több ezren vettek részt. A rendezvény átadták a Székesfehérvár Sportjáért kitüntető címeket is.

Csak az irány változott, és talán a résztvevők száma nőtt a tavalyihoz képest – a Sportmajális hagyományosan most is a felvonulással kezdődött. Az időjárás szerencsére a szervezőket támogatta, a szeles, de napsütéses időben sok gyerek és fiatal állt be a menetbe, hogy együtt érkezzen meg az új stadion elé. A rövid megnyitó idejére a több ezer – amatőr és profi – sportoló megtöltötte a lelátó egy részét, onnan hallgatták meg Cser-Palkovics András köszöntőjét, hogy aztán együtt köszöntsék azokat a sportembereket, akik évtizedes munkájukkal kiérdemelték a Székesfehérvár Sportjáért díjat: idén Dániel András, a Delfin SE elnöke és Kóger István, volt válogatott jégkorongozó, edző vehette át az elismerést. A nemrég kerek születésnapot ünneplő fehérvári röplabdalegenda, Fésüs Irén pedig, kiemelkedő színvonalú edzői munkájáért, polgármesteri elismerő oklevelet kapott.

A hivatalos percek után nem sokkal az ég felé fordultak a tekintetek: nem mintha esőtől kellett volna tartani, de a motoros műrepülő Európa-bajnok, Veres Zoltán lélegzetelállító bravúrjai magával ragadták a földieket. Az égi légi bemutató végén pedig már az első fellépők is megjelentek a Prémium Zrt. színpadon, ahol több mint 20 egyesület mutatta meg, mivel foglalkozik: a kismama tornától a hagyományőrző víváson át a hiphop táncig sokféle lehetőséget kínáltak a mozgás iránt érdeklődőknek, no meg persze szórakozást azoknak, akik csak a székben ülve élvezték a látvány. Ami a lehetőségeket illeti, a műfüves edzőpályán mindjárt ki is próbálhatták a sportokat: akinek volt bátorsága, beállhatott például a rögbisek közé, de kaphattunk kóstolót amerikaifoci-edzésből, vívásból vagy éppen rúdtáncból is.

A Cutler Gym színpad sztárja ebben az évben is Rubint Réka volt, rengeteg fiatal és idősebb, vékony és telt karcsú lány és asszony hozta magával tornaszőnyegét, hogy a közkedvelt edző vezényszavát követve, néha-néha megpihenve, végigmozogja az egy órát, és ezzel biztosítsa a másnapi izomlázat. Idén sem maradt el a fotózkodás: az Alakreform „anyja” vagy fél óra hosszáig, folyamatosan mosolyogva állt a rajongók tömegében, hogy elkészülhessenek a vágyott szelfik.

Sokan voltak Czanik Balázs edzésén is, aki a tornázók között járva azonnal javította is a rossz mozdulatokat, és Szentgyörgyi Rómeó sem maradt közönség nélkül, még délután is kitartott a főleg hölgyekből álló sportos csapat lelkesedése.

A stadion melletti gyereksziget az egészen apróknak is jó helyszín volt a mozgásra, a Fanyűvő játékait folyamatosan használták a nagyobbacskák is. Sokan használták ki a lehetőséget és sétáltak körbe a Sóstó tanösvényen madárcsicsergést hallgatva, és a nemrég megnyílt látogatóközpontban is sokan ismerkedtek a Sóstó Természetvédelmi Terület tudnivalóival, játékaival. A kilátótorony előtt folyamatosan nagy sort álldogált, és a meghirdetett stadiontúra is mindhárom alkalommal megtelt érdeklődőkkel.

Ami pedig a majális kötelező tartozékait illeti: virslit ugyan nem láttunk (lehet, hogy csak figyelmetlenségből), sört viszont igen, és a ringlispíl-dodzsem kombóval társult, üvöltő lakodalmas zenét sem kellett nélkülözni.

Fotó: Simon Erika, Molnár Artúr (ÖKK), Pintér Ádám és Lőrincz Miklós

Többéves hagyomány, hogy Székesfehérvár sporttal ünnepli május elsejét – idén új helyszínen, a MOL Aréna Sóstón és…

Közzétette: Fehérvári program – 2019. május 1., szerda

 

Hagyományosan a fehérvári amatőr és profi sportolók felvonulásával kezdődött a Sportmajális. Kétezernél több sportoló…

Közzétette: Fehérvári program – 2019. május 1., szerda

 

Tavaly a vitorlázás volt, idén pedig az evezős sportok a főszereplői azoknak a vizes eseményeknek, amelyek estig…

Közzétette: Fehérvári program – 2019. május 1., szerda

 

Folytatjuk a mai Sportmajálison készült képek közreadását.Fotó: Pintér Ádám

Közzétette: Fehérvári program – 2019. május 1., szerda

 


 

,