Hírek

Szerdán pótolják a kertmozi vetítéseit

2019. július 16.   Lőrincz Miklós  

Májusban, a Kortárs Művészeti Fesztivál kertmozijában néhány vetítés a kedvezőtlen időjárás áldozatává vált, ezek közül a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál alkotásait és Bogdán Árpád Gettó Balboa című dokumentumfilmjét július 17-én, szerdán vetíti a Barátság mozi.

Mint emlékezetes, a Kortárs Művészeti Fesztivál idején, a kertmoziban elmosta az eső a 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál alkotásaiból válogatott vetítést, és a szervezők megígérték, hogy ezt majd a Barátság moziban pótolják – nos, ennek most jött el az ideje: július 17-én, szerdán 18 órakor vetítik ezeket a rövidfilmeket. Érdemes böngészni a szinopszisokat és a szereplőlistákat, hiszen olyan neves művészek is feltűnnek az alkotásokban, mint Bálint András, Halász Judit, Sztarenki Dóra vagy Makranczi Zalán.

Ugyancsak a kedvezőtlen időjárás miatt nem lehetett levetíteni a Kortárs kertmoziban Bogdán Árpád két Magyar Filmdíjjal – a legjobb dokumentumfilmnek és a legjobb dokumentumfilmes operatőrnek járó díjjal – elismert Gettó Balboa című alkotását, ezt a vetítést ugyancsak szerdán pótolják, 20 órától.

 

A Barátság mozi műsora »