Hírek

Az önkénteseket köszöntötték

2019. augusztus 7.   Lőrincz Miklós  

Idén is népes önkéntes csapat segíti a Székesfehérvári Királyi Napok megvalósítását, őket köszöntötte tegnap a Malom utca Táncházban dr. Cser-Palkovics András polgármester és Juhász Zsófia, a Fehérvári Programszervező Kft. ügyvezetője, az Alba Regia Táncegyesület elnöke. Az önkéntesek számára Czirbus István tartott tűz- és munkavédelmi oktatást.

Juhász Zsófia emlékeztetett arra, hogy az önkéntesek munkája elengedhetetlen a rendezvények gördülékeny, zavartalan és sikeres megvalósításában. Az ő feladataik között szerepel például az információs pultokban történő tájékoztatás, a szórólaposztás, a történelmi óriásbábok mozgatása, a néptáncfesztivál csoportjainak kísérése, tolmácsolás, technikai segítségnyújtás és sok egyéb teendő. Hangsúlyozta, hogy a tizenkét napos fesztiválra látogató közönség először velük találkozik, hiszen ők dolgoznak az információs pontokon, ők segítik a nézőket – sok esetben magukat a közreműködőket is – az egyes programok helyszínein.

Az önkéntes csapatban minden korosztály megtalálható a városi nyugdíjasklubok tagjaitól a középiskolás diákokig, és jelen vannak köztük az Alba Regia Táncegyüttes és a Senior csoport táncosai is. Az önkéntesek többsége visszatérő – dr. Cser-Palkovics András a jelenlévőket üdvözölve külön köszöntötte azokat, akik most először önkénteskednek ezen a rendezvényen. Fehérvár polgármestere szerint a városban jó ideje érzékelhető a „visszaszámlálós hangulat”: mindenki nagyon várja a Székesfehérvári Királyi Napok kezdetét. A polgármester hangsúlyozta, hogy az ünnepi rendezvénysorozat sikeres lebonyolítása elképzelhetetlen lenne ezen remek csapat nélkül, amelynek tagjai mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a város és a fesztivál jó híre tovább terjedjen a világban. Az önkéntesek fontosságát jelzi, hogy idén az ünnepi fények felkapcsolásában két önkéntes segédkezik majd neki a pénteki megnyitó színpadán.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

, ,