Hírek

Bye Summer! – elköszönt a nyár

2019. szeptember 1.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A csütörtöki, jól sikerült Neoton-koncert után szombaton a „második felvonással”, az első fehérvári videós nappal ért véget a nyári programok sora a belvárosban: a Zichy-színpadon az online világból ismerős kedvenceikkel személyesen is találkozhattak az ifjú rajongók.

Ahogyan arra számítani lehetett, a Neoton Família Sztárjainak koncertje megtöltötte belvárost, a Zichy-színpad előtt együtt bulizott a jól ismert számokra idős és fiatal. A Neoton dalok valahogy minden korosztály számára ismerősek, nem ciki a tinédzsernek és szép emléket idéznek a szüleikben, sőt, a nagyszüleikben is. Csepregi Éva, Baracs János, Végvári Ádám, Lukács Andi, Lukács Laci és Heatlie Dávid eljátszotta az összes nagy kedvencet, a ráadásban pedig igazi közösségi élményt varázsoltak a térre a Neoton első nagy sikerével: az ötven évvel ezelőtt született Kell, hogy várj című dalban, világító telefonokkal a kézben együtt énekelt, dúdolt, ringott a közönség a zenekarral – emlékezetes pillanatok voltak ezek sok fehérvári számára.

Az idén két napos Bye Summer! rendezvény „második felvonása” szombaton várta a közönséget. A videós nap inkább a fiatalokat célozta, ők azok, akik a videócsatornákon, főleg a YouTube-on több tíz- vagy százezren követik a videósokat. A rajongók, akik között 6–8 éveseket is láttunk, most személyesen is találkozhattak online kedvenceikkel, begyűjthették az aláírásaikat, és persze közös képeket is készíthettek velük. A tűző napon is kíváncsian figyelték kísérték Lippi focista trükkjeit, követték a kivetített virtuális meccset. A videósok a nézők közül is felhívtak játékosokat a színpadra, ahol beszélgetések is elhangoztak a meghívottakkal: többek között a 700 ezres követői táborral bíró, szinkronparódiái miatt kedvelt Radics Petivel, Nessajjal, Bazskával és a fehérvári Apple pie-jal.

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK), Simon Erika (ÖKK), Igari Balázs és Lőrincz Miklós

 


 

,