Hírek

Idén is sokan tettek az egészségükért

2019. november 5.   Hajnal Csilla  

Már a rendezvény kezdetére sokan érkeztek kedden az Alba Regia Sportcsarnokba, hogy kihasználják a lehetőséget, és részt vegyenek az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon. A már hagyományos, az önkormányzat és a megyei kórház összefogásával megvalósuló „Szívügyünk Fehérvár” egészségügyi szűrőnap idén is sikeres volt.

A Fejér Megyei Szent György Oktató Kórház orvosai, szakdolgozói egész délután várták az érdeklődőket, akik érkeztek is szép számmal, hogy vérnyomást, vércukor- és koleszterinszintet ellenőriztessenek, tanácsot kérjenek az életmódváltáshoz szükséges helyes táplálkozáshoz, vagy éppen időpontot foglaljanak egy már éppen időszerű mellrákszűrésre. A pavilonok között járva azt tapasztaltuk, idén is „sláger” volt a csontritkulás kockázatát felmérő vizsgálat, de sokan álltak sorban a szemészeti és az anyajegyszűrést végző szakembereknél is. A korábbi években összességében ezrekben mérhető számú vizsgálatot végeztek a szakemberek a szűrőnapon, ez várhatóan idén sem lesz másképp.

Azt is láttuk, hogy ebben az évben is inkább a közép- és az idősebb korosztályba tartozók tartották fontosnak, hogy eljöjjenek a szűrőnapra. Közülük viszont néhányan még lépcsőt is másztak azért, hogy az Országos Mentőszolgálat megyei állomásán dolgozó kiváló mentőkkel találkozzanak és legalább minimális ismereteket szerezzenek tőlük az újraélesztéssel kapcsolatban. A pályaszinten talán többen is felkeresték volna őket.

A szűrőnaphoz idén is kapcsolódott egy gyereknek hirdetett képzőművészeti pályázat, amelynek díjait a megnyitón adta át az rendezvényt köszöntő Mészáros Attila alpolgármester és a kórház orvosigazgatója, dr. Reiber István. Minden résztvevő óvodás emléklapot kapott, az első három helyezett pedig az oklevél mellett értékes ajándékutalványt is kiérdemelt teljesítményével. A legjobb munkákat az egyik pavilonban ki is állították, kedves, okos gondolatokat közvetítő munkákat láthatott, aki megnézte a rögtönzött tárlatot.

Emléklapot kapott a pályázaton való részvételért Grabsits Léna, Disztl-Steiner Alíz Gabriella, Májer Panna, Pataki Boglárka, Lévay Lotti Lívia, Fojtek Noémi, Nagy Anna Léna, Nyitrai Botond a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvodából; Filotás Regina, Szöllősy Hanna, Szalai Noémi,, Szabó-Sipos Ákos a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Tulipános Tagóvodájából; Sükösd Levente, Batta Dénes, Tölgyesi Regina, Kanizsay Hanna, Herbay-Rancz Ábel, Guber-Bíró Luca a Gyöngyvirág Óvodából, valamint a Hosszúsétatéri Óvoda 2. számú csoportja és a Tóvárosi Óvoda 4. számú csoportja.

Oklevelet és 20 ezer forint értékű ajándékutalványt vehetett át a Tóvárosi Óvoda 2. számú csoportja, 30 ezer forint értékű utalvánnyal gazdagodott a Hosszúsétatéri Óvoda 3. számú csoportja, 40 ezer forintos utalványt nyert el a legjobbként a Belvárosi Brunszvik Teréz Óvoda Maci csoportja.

Fotó: Simon Erika (ÖKK)

 


 

,