Hírek

Egy nap a tánc jegyében

2020. január 25.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A tánc jegyében zajlott a Motívum Kulturális Egyesület Backstage című ingyenes programsorozatának január 25-i eseménye a Művészetek Házában; a nap nyitányaként a Székesfehérvári Balett Színház nyílt próbájának lehetett részese a közönség, majd a városban működő művészeti csoportok tartottak bemutatókat.

A balettszínház nyílt napján jelenlévők voltak az elsők, akik részletet láthattak a Franc című tánckrimiből, amelynek bemutatója február 4-én lesz a Vörösmarty Színházban – és a mai közönség próbatáncot is láthatott, ami ritkán szokott a nyilvánosság előtt zajlani. A város balettszínháza ugyanis rendszeresen keres fiatal táncosokat, akik ilyen próbatánccal mutatkoznak be a színház vezetésének.

A nap programja a városban működő művészeti csoportok bemutatóival folytatódott, egészen késő délutánig: rock’n’roll, swing, hip-hop, balett, társastánc, néptánc és egyéb táncos mozgásformák bemutatója szerepelt a palettán, és ezeket ki is próbálhatták az érdeklődők a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület, Cristina Porres Mormeneo gyermekbalett-csoportja, a Paraba Swing Club, a Free Spirit Dance, a Főnix Rock and Roll SE, a Szenior Örömtánc, a Laguna KTSE és a Step and Style Studio segítségével.

A rendezvény a 16 órakor kezdődő gyermekjátszó táncházzal zárult, ahol a talpalávalót a Szedtevette zenekar húzta, a táncházat Kneifelné Laczkó Krisztina vezette.

Fotó: Schütz Mátyás és Turáni-Kerkay Zita

 


 

,