Hírek, Önkéntesek

Az év önkénteseit köszöntöttük

2020. február 3.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A Fehérvári Programszervező Kft. munkatársai Fröschl Ferencet és feleségét választották a 2019-es év önkéntesének. A nagyon aktív, kedves nyugdíjas házaspárt hétfőn délelőtt köszöntöttük a Művészetek Házában.

Azt hitték, egy hirtelen jött feladat megoldására hívtuk őket a Programszervező irodájába, ahol azonban most meglepetés várta őket: Benkő-Igaz Krisztina szakmai vezető, Láda-Handa Edina önkéntes kapcsolattartó és Krainhoffer Andrea rendezvényszervező fogadta Fröschl Ferencet és feleségét, Anit, akik – a munkatársak egybehangzó véleménye szerint – kiérdemelték az Év önkéntese címet.

Feri bácsi és felesége hosszú évek óta dolgoznak már együtt velünk, szinte nincs olyan kérés, amit ne teljesítenének. Nemcsak ők maguk segítőkészek, de nyugdíjas társaikat is aktivizálják, így mindig számíthatunk rájuk a rendezvények előkészítésében és a lebonyolításban is. Nagyon meglepődtek és őszintén örültek a címnek, amelyhez egy róluk készült vászonkép és egy smoothie készítő berendezés is társult.

Feri bácsi 11 éve nyugdíjas – mesélte a házaspár az átadón, azóta tagjai az Öreghegyi Nyugdíjasklubnak, ahova rendszeresen, minden szerdán eljárnak. Az önkénteskedést még a kft. megalakulása előtt kezdték. Hogy miért? Nyugdíjasként nem akartak otthon ülni, unatkozni, fehérváriként úgy gondolták, ha tudnak, akkor miért is ne segítenének a városi programokban.

„Teszünk-veszünk, és közben együtt vagyunk, ez nagyon jó így” – mondta mosolyogva Ani, akitől azt is megtudtuk: szinte minden programunkon segítettek már. Ha kell, csomagokat állítanak össze a Lecsófőző Vigasságra, de ott állnak az információs faházakban a Hetedhét Játékfesztiválon és a kedvenc rendezvényen, a Székesfehérvári Királyi Napokon is.

Nagyon sok szép emlékük van – említették, az egyik legjobb például egy néhány évvel ezelőtti adventről, amikor a múzeum udvarán berendezett hangulatos térben századfordulós ruhákba öltözve fogadták a vendégeket. Nagyon szeretik a nemzetközi néptáncfesztivált is, a segítség mellett ott lelkes nézőként is jelen vannak, hiszen rendszeresen fellépnek az unokák – mondták büszkén.

 


 

,