Hírek

A Tündérkert kapta a legtöbb voksot

2020. június 1.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A koronavírus-járvány okozta helyzetben kicsit másképp, de idén is feltöltődhettünk a szépséges virágcsodák látványával: a Fehérvári virágos pünkösd idején hét virágüzlet mesterei öltöztették díszbe a belvárost. A nézelődők szavazhattak is a nekik kedves alkotásra a Székesfehérvár applikációban – a legtöbb voksot az Anemone Fleur virágüzlet Tündérkert kompozíciója kapta.

Nem volt közös séta, és koncerteket sem hallgathattunk, de a város virágkötő mestereinek alkotásait idén is megcsodálhattuk a pünkösdi hosszú hétvégén. A szép hagyomány nem szakadt meg, pünkösd idejére virágdíszbe öltöztették a várost a virágkötő mesterek. A szervezők kérésére – a gyereknaphoz is kapcsolódva ezzel – a játék, a színek, a vidámság volt a téma. A gyönyörű csokrok mellett szélforgók pörögtek a gyerek örömére, a mesés tündérkertben apró madárka is röpködött a bájos tündérek fölött, pillangók, kismanók és sünök rejtőzködtek a virágok között, a kis tó mellett a ködbe burkolózó tükör pedig a boszorkányok és varázslók titkos világába röpítette a fogékony látogatókat. 

Hét helyszínen alkottak a virágkötő mesterek: az Anemone Fleur, a Budai 66 Virág-Ajándék, az Oázis Virágüzlet, a Hortenzia Virágszalon, a Tűzvirág Virág-Ajándék, a Virág-Vár Virágüzlet és a Syl De Fleur Virág-ajándék munkatársai által készített kompozíciókat az Országalmánál, a Tip-Top előtt, a ciszter templom bejáratánál, az Igézőnél, a Varkocs-szobornál és az Országzászló téren láthatták az arra sétálók. Az időjárás nagyobb részt kegyes volt, így sokan látták és fotózták a virágokat a hétvégén. 

Idén is ki-ki választhatott, melyik a számára legkedvesebb kompozíció: a legszebb alkotásra a Székesfehérvár applikáció segítségével szavazhattak a Fehérvári virágos pünkösd látogatói. A legtöbb voksot az Anemone Fleur virágüzlet kompozíciója kapta. A második helyen a VirágVár Varkocs-szobornál látható alkotása végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik helyén pedig a Budai 66. díszítése végzett, amely az Országalmát öltöztette ünneplőbe.