Hírek

Melegséget vittünk a hajléktalanoknak

2020. november 12.   Fehérvári Programszervező Kft.  

„Ha van otthon már nem használt, tiszta, meleg pléded, hozd el!” – szólt a Fehérvár Hero játék „Egy csepp melegség” című felhívása kedden reggel. A plédeket az egyik Fő utcai faházban lehetett elhelyezni – a ház esti zárásáig több mint száz takaró gyűlt össze, ezeket csütörtökön reggel adtuk át a fehérvári Kríziskezelő Központnak.

A hideg beköszöntével megkezdődött a krízis időszak a hajléktalanok ellátásban. A fehérvári Kríziskezelő Központ munkatársai mindent megtesznek azért, hogy az utcán élő embereket meleg holmikkal lássák el, ezek között fontos szerepet játszik a takaró.

– Az utcán jelenleg mintegy százötven ember él, akik közül néhányan mennek be a menedékhelyre. Nagy részük azonban a közelgő tél viszontagságait vállalva is kint marad a hidegben, számukra jelentenek nagy segítséget ezek a takarók, amelyeket a nappali ellátásában használunk majd – mondta a Fehérvár Hero játékosainak adományát átvéve Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője. Mint mondta, a téli szezonban általában 4-500 takaró, pléd fogy el, hiszen a különösen hideg időszakban kettesével adják őket a hajléktalanoknak. Az intézményvezető köszönetet mondott a takarók felajánlóinak és a gyűjtést lebonyolító Fehérvári Programszervező Kft.-nek.

A hideg időben fokozottan figyeljünk egymásra! Amennyiben rászorulóval találkoznak, vagy tudomásuk van segítségre szoruló személyről, értesítsék a Kríziskezelő Központot a +3620/957-9410-es telefonszámon!

 


 

,