Hírek

Micskó Zoltán (Ghost Dog) lett Fehérvár Hőse

2020. december 11.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Véget ért a Fehérvár Hero játék őszi fordulója: a hatvan napon át zajló izgalmas játék végén Micskó Zoltán (Ghost Dog) szerezte meg a Fehérvár Hőse címet, a második helyen Patkós Boglárka végzett, a harmadik helyezett Tamás Renáta lett a helyezésekről döntő mai sorsoláson.

A Fehérvár Hero ötletgazdái, szervezői egy olyan játékkal álltak elő két hónappal ezelőtt, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a járvány miatt korlátozott életünkbe egy kis vidámságot, felszabadult érzést hozzon, s ha csak az online térben is, de közösséget építsen. A kilencedik hét végén a szervezők elmondhatják, hogy a cél teljesült: a visszajelzésekből kiderül, sokan érezték jól magukat a feladatok teljesítése közben.

A hőstettek többek között a jótékonyság, az önkéntesség, az újrahasznosítás témakörét is érintették, de sok olyan feladatot is megoldottak a résztvevők, amelyek segítségével jobban megismerhették városunk történetét. A játékosok saját bevallásuk szerint az összetett feladatokat élvezték a legjobban, amikor a napi kihívás több állomásból állt. Nagyon népszerűek voltak a kreativitást igénylő feladatok, például amikor kedvenc szobraikat kellett „előadniuk”, origamit kellett hajtogatniuk vagy töklámpást faragniuk.

Az applikációba 1645 fő regisztrált, aktívan 552-en játszottak az őszi fordulóban, összesen 8465 jó megoldás érkezett be. A megszerzett pontok alapján a legmagasabb, Szent István király szintig 89-en jutottak el a hősjelöltek közül, a Szent László szintet 36-an, a Varkocs kapitányt 53-an érték el, a Kati néni szinten 47, a Mujkó szinten pedig 45 játékos zárta a kihívásokkal teli két hónapot. A különböző szintek elérésért is járt jutalom: lemosható tetoválás, kitűző, pajzsos arcmaszk, logós póló, bögre és különféle voucherek, kedvezményre jogosító kuponok várták a legjobb játékosokat.

A hőstetteket teljesítők közül összesen 20-an fejezték be a játékot az első helyen azonos pontszámmal, közöttük ma sorsolást tartottak, hogy eldöntsék, ki lesz a játék első, második és harmadik helyezettje, akik 70, 50 illetve 40 ezer forint értékű, többek között gasztro- és élményajándék kuponokat, utalványokat tartalmazó ajándékcsomagokkal lesznek gazdagabbak. A sorsoláson végül Micskó Zoltán (Ghost Dog) szerezte meg a Fehérvár Hőse címet, a második helyen Patkós Boglárka végzett, a harmadik helyezett Tamás Renáta lett. A dobogósok nyereményüket – a járványhelyzetre tekintettel szűk, zárt körben – december 20-án, vasárnap a negyedik adventi gyertya meggyújtása után vehetik majd át Cser-Palkovics András polgármestertől a Városháza Dísztermében. A díjátadót a város honlapján élőben követhetik az érdeklődők 17.30 órától. Azok sem maradnak ajándék nélkül, akik nem kerülnek az első három helyezett közé: számukra is értékes ajándékcsomagot állítottak össze a szervezők, velük e-mailben egyeztetnek a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársai az  átvétel helyéről, módjáról és idejéről.

A játék tavasszal újabb fordulóval folytatódik, erről a Fehérvár Hero honlapján és közösségi oldalán tájékozódhatnak a következő hónapokban a kihívásokat kedvelők: https://hero.fehervar.hu és www.facebook.com/fehervarhero

 


 

,