Hírek

Ajándék mesekönyvek a hősjelöltektől

2020. december 8.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Az Alba Bástya Család- és Gyermekvédelmi Központnak gyűjtöttek mesekönyveket a Fehérvár Hero játékosa november utolsó hetében. A Fő utcai faházban száznál több színes, szép kötet gyűlt össze – az adományokat kedden délelőtt vették át az intézmény munkatársai.

A Fehérvár Hero játékban több alkalommal is szerepeltek olyan feladatok, amelyek az önkéntesség, a jótékonyság fontosságára igyekeztek felhívni a figyelmet. A játékosok gyűjtöttek takarókat a hajléktalanok számára, ma épp angyalbatyut készítenek karácsonyra – november végén pedig mesekönyveket gyűjtöttek. A Fő utcai faházban összegyűlt sok szép, színes kötetet kedden vittük el az Alba Bástya Család- és Gyermekvédelmi Központba, hogy onnan az intézmény által gondozott, rászoruló családok gyermekeihez jusson karácsonyi ajándékként.

Az Alba Bástya a székesfehérvári járás területén élők számára nyújt professzionális segítséget, hogy képesek legyenek önmaguk és családjuk jóllétének megteremtésére és megtartására. A szakemberek folyamatosan kapcsolatot tartanak a családokkal, hogy segítsék őket, de a gyermekek érdekében együttműködnek az iskolákkal, óvodákkal is. A központ jelenleg 16 telephelyen működik városszerte, jövő áprilisban azonban új helyre költöznek: az önkormányzat uniós támogatással újítja fel a korábban a Kodolányi János Főiskola által használt Irányi Dániel utca 4. szám alatti épületet a központ számára. Az új épület lehetőséget ad, hogy az észlelő- és jelzőrendszeri koordinatív munkát még jobban megerősítsék, szakembereket hívjanak meg előadóként, támogató környezetet alakítsanak ki az egyszemélyes elbeszélgetésekre, a közösségi, csoportszintű és családi konzultációkra. Jelentősen megkönnyíti majd a szakmai munkát, hogy a társintézmények – a Gyámhivatal, a Munkaügyi Központ és a Kríziskezelő Központ – a közelben vannak – erről egy, az épület bejárásán készült tudósításban beszélt Tisztl Henrik, az intézmény vezetője.

Az Alba Bástya Család- és Gyermekvédelmi Központ megvalósítója a „Segítő Fehérvár” programnak, amelynek keretében ősszel – a Fehérvári Programszervező Kft.-vel együttműködve – több kirándulást szerveztek rászoruló családoknak.

  

  


 

,