Hírek

„Köszönjük, hogy vagytok!”/ „Bízunk bennetek!”

2020. december 3.   Fehérvári Programszervező Kft.  

A mindennapok igazi hőseinek üzentek a Fehérvár Hero játékosai a múlt héten. A feladatnak megfelelően számos piros papírszív és sok szép, léleksimogató üzenet érkezett az Oskola utcába, a Szent Imre-szobor tövében elhelyezett gyűjtődobozba.

Az egészségügyi dolgozók az év minden napján azért dolgoznak, hogy biztosítsák az alapvető egészségügyi szolgáltatásokat. Elismeréssel és hálával tartozunk nekik megfeszített munkájukért, kitartásukért, hogy ezekben a nehéz napokban is nagy odaadással, figyelemmel végzik a feladataikat. A Fehérvár Hero játék szervezői is gondoltak az egészségügyben, a mentőknél, a kórházakban dolgozó orvosokra, ápolókra – a mindennapok valódi hőseire, a múlt hét egyik feladatában ezért rájuk irányították a figyelmet, mikor azt kérték a játékosoktól: írjanak, küldjenek számukra kedves üzeneteket.

A kihívást sokan teljesítették – köztük a város polgármestere, Cser-Palkovics András is, aki kézzel írott levélben üzent az egészségügyiseknek, megköszönve az elkötelezettséget, a lelkiismeretes munkát. Az Oskola utcában, a Szent Imre-szobor mellett elhelyezett dobozból sok-sok papírszív került elő. A kisebb-nagyobb kivágott szívecskék mellett gondosan hajtogatott formákat is találtunk. Némelyiken csupán egyetlen szó áll: „Köszönjük!”, de a gyerekírás köré szívecskéket, mosolygó napot is rajzolt kisiskolás küldője. Egy másik papírlapon lufiként a magasba engedett szívekkel üzent egy ötéves. A felnőttek sok erőt, kitartást és egészséget kívántak az értünk dolgozóknak, volt, aki az ápolók imáját írta bele egy szívformájú levélbe, más az egyik kedvelt zenekar szövegével üzent. Álljon itt néhány a szívhez szóló üzenetek közül:

„Köszönjük, hogy vagy! Köszönjük, hogy itt vagy! Köszönjük, hogy velünk vagy! Köszönjük, hogy nap mint nap megvívod a csatákat, hogy a háborút is megnyerhessük!”

„Vannak, akik mindig ott vannak, segítenek, ha tudnak, gyakran erőn felül is. Bár nem zeng róluk a média, nem is ezért teszik. ŐK a mindennapok szürke hősei. Köszönjük, hogy vagytok és példát mutattok!”

„Isten áldását kérem minden egészségügyi dolgozóra és családjukra áldozatos munkájukért és szeretetteljes hozzáállásukért. Különösképpen küldöm a mentők felé, akik már nekem is gyors segítségemre voltak az utolsó szülésemnél.”

„Hála és köszönet mindenért. Kívánok jó egészséget, kitartást a további munkátokhoz, és a családotoknak is köszönöm, hogy mellettetek állnak… Köszönöm a fáradságos munkát, amit értünk és a betegekért tesztek.”

„Kedves Egészségügyi Dolgozók! Ti valóban még a képtelent is megteszitek, ezért a hála és köszönet felétek! Erőt, egészséget, kitartást kívánok!”

„Amíg van újabb nap,/ amíg a szíved visz,/ nehéz az lehet,/ de lehetetlen az nincs!” (Kowalsky meg a Vega)

„Köszönjük szépen, hogy minden nap áldozatot hoztok értünk!”

„Bízunk bennetek!”

„Minden egészségügyi dolgozónak hálás köszönet, sok erőt és kitartás kívánok! Nagyon remélem, hogy ezt a sok segítséget sokszorosan kapják vissza.”