Hírek

Az öröm gyertyáját gyújtjuk meg vasárnap

2020. december 10.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Ezüstvasárnapon az öröm kerül az ünnepvárás középpontjába: ekkor gyújtjuk meg az adventi koszorún a rózsaszín gyertyát, amely egy kis szünetet jelent a lila bűnbánatban. A harmadik adventi gyertyagyújtást vasárnap 17 órától ismét élőben közvetítik a Városháza Díszterméből.

Továbbra is online folytatódnak a hagyományos ünnepváró rendezvények Székesfehérváron. A harmadik adventi gyertyagyújtás is a tévében és online követhető december 13-án, vasárnap 17 órától: az eseményt a Városháza Díszterméből élőben közvetítik a Fehérvár Televízióban, valamint a www.fehervartv.hu/elo és a www.szekesfehervar.hu/elo oldalon. Az eseményen részt vesz dr. Cser-Palkovics András polgármester, a gyertyát meggyújtja és ünnepi gondolatokat mond Sohonyai Edit író és Tóth Tamás, a Prohászka Ottokár-emléktemplom esperes-plébánosa. A meghitt hangulathoz Imre Krisztián, a Vörösmarty Színház színművésze Pilinszky János adventi gondolataival járul hozzá.

December 24-ig minden nap 18.30 órakor a www.facebook.com/fehervariprogram oldalon követhetjük az online adventi színpadot, ahol a Fehérvári Programszervező Kft. azokat az emlékezetes produkciókat idézi fel, amelyeket az elmúlt években láthattunk a Városház téri színpadon. Hétköznaponként a város óvodásainak és kisiskolásainak műsoraiból, szombaton és vasárnap pedig rangos előadók műsorszámaiból látható válogatás. A produkciók később is visszanézhetők a kft. Youtube-csatornáján, ahol ezek lejátszási listába is össze vannak foglalva.

Az online adventi színpad műsorát minden este 19.00 órakor a város adventi kalendáriuma követi, amelyben nap mint nap újabb ablak nyílik ki a www.facebook.com/fehervar oldalon, és minden ablak mögött egy-egy meglepetés produkció rejtőzik. Versek, mesék, dalok, muzsikák és táncos produkciók színesítik és teszik ünnepivé a várakozás időszakát. Ezek a produkciók is visszanézhetők, és lejátszási listába is rendezettek.

Advent harmadik hétvégéjén is érdemes nagyobb sétát tervezni Székesfehérváron, a járványügyi szabályok betartásával. Ünnepi fények, hangulatos díszítések mindenütt – a Városház téren, a város karácsonyfája mellett a gyerekek kedvence, a mesebeli gőzös robog december 20-ig, péntektől vasárnapig 16.00–19.00 óra között, a Városháza Díszudvarában pedig betlehem várja a betérőket.

Fotó: Simon Erika (ÖKK)


 

,