Hírek

A kockás lapok bűvöletében

2021. június 26.   SZKKK  

Országos keresztrejtvényfejtő versenynek adott otthont június utolsó hétvégéjén a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK). A Rejtvényfejtők Országos Egyesülete és a Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klub szervezésében megvalósuló Kedvenc Kupában szombaton az egyéni verseny zajlott – 175-en neveztek a megmérettetésre, a verseny az intézmény Fürdő sori központjának kilenc termében zajlott négy kategóriában: kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szinteken mérkőztek meg egymással a rejtvényfejtők. Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódott a Kedvenc Kupa, erre 23 csapat nevezett.

A résztvevők az országos számos pontjáról érkeztek a népszerű, az országos versenyek között hagyományosan leglátogatottabb székesfehérvári eseményre, amelynek egyéni versenyében idén 29 fehérvári vett részt. Kezdő kategóriában 69-en neveztek, a haladók 53-an voltak, a mesterjelöltek kategóriájában 25-en, a mestereknél pedig 28-an regisztráltak. A versenyzőknek két órájuk volt arra, hogy a saját szintjüknek megfelelő nehézségű keresztrejtvényt megfejtsék: a kezdők a mindenki által ismert skandináv típusú rejtvényt kapták, a mesterek pedig egy szinte üres lapot vehettek kézhez, és ehhez kevert meghatározásokat kaptak. A haladó és mesterjelölt szintek nehézsége ezek között helyezkedett el.

A két órán zajló versenyt a Kákics zenekar koncertje követte, az eredményekre várakozva a résztvevők itt kellemesen tölthették idejüket. A verseny legjobbjait természetesen díjazták is: a díjátadón az első nyolc helyezett ajándéktárgyakat vehetett át, az első hat helyezett oklevelet, az első három pedig kupát is kapott – emellett minden regisztrált résztvevő ajándékcsomagot vihetett haza, így a rejtvényfejtést otthon is folytathatta.

Az egyéni versenyben a következő eredmények születtek:

Kezdő:
1. Dobó Ágota (Budapest)
2. Adamis Géza (Budapest)
3. Péterfia Nóra (Székesfehérvár)

Haladó:
1. Tóth István (Zalaegerszeg)
2. Sárvári Tamás (Budaoest)
3. Dudicsné Sárai Erika (Tiszapüspök)

Mesterjelölt:
1. Domonkos László (Veszprém)
2. Takács Barnabás (Sárvár)
3. Papagorasz Takisz (Székesfehérvár)

Mester:
1. Kovács Attila (Budapest)
2. Szalay Dénes (Győr)
3. Stolmár Katalin (Nyúl)

A Kedvenc Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny vasárnap a csapatversenyekkel folytatódott. Összesen 23 nevezés érkezett a kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriákban – a legtöbben a mester kategóriában neveztek.

A négyfős csapatoknak másfél órájuk volt arra, hogy a saját szintjüknek megfelelő nehézségű négy keresztrejtvényt közös munkával megfejtsék.

A csapatversenyben a következő eredmények születtek:

Kezdő:
1. Twisted Sisters
2. Logi Grácia
3. Kezdők

Haladó:
1. Zabos Ebek
2. Fakó
3. Nagymamák

Mesterjelölt:
1. 3 Testőr
2. Ad Hoc
3. Tuti

Mester:
1. Miskolc
2. Kard
3. Kikelet

Gratulálunk a győzteseknek, és mindenkinek köszönjük a részvételt!

Aki a helyszín felé járt, egy óriás keresztrejtvényt is talált az SZKKK Csónakázó-tóra néző üvegfelületén, ezt bárki megfejthette a hétvégén – ebből a rejtvényből a Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klubnak is otthont adó intézménnyel lehetett közelebbről megismerkedni.

Fotó: Orosz Júlia, Vasvári Tamás, Lőrincz Miklós

 


 

,