Hírek

Szombaton indul az idei Művészkorzó

2021. június 29.   SZKKK  

Az előttünk álló hétvégén, július 3-án indul és augusztus 7-ig tart a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ színes programsorozata, amelynek előadásai szombatonként 17 órakor kezdődnek a Városház téren. A tavaly is nagy sikert aratott sorozatban színészek, zenészek, énekesek szórakoztatják a közönséget, akik „portyázó” hagyományőrző csapatokkal is találkozhatnak majd, de a város jelképei, az óriásbábok is tiszteletüket teszik az eseményen.

Idén újra várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ által szervezett Művészkorzó. A belvárosi programsorozatban augusztus 7-ig minden szombaton 17 órától lepik meg a művészek az arra járókat: a Vörösmarty Színház művészei és a tehetségkutató versenyeken megismert fiatalok érkeznek a Városház térre, műsoruk után pedig minden héten más hagyományőrző csapat tart harcművészeti bemutatót, a Zichy ligeti Zenepavilonban pedig komolyzenei kamarakoncertek részese lehet a közönség. 

Gyánó Huba, a 2019-es Fehérvár Hangja döntőse

Első alkalommal július 3-án várják a közönséget a Művészkorzó fellépői. A Városház téren 17 órakor „Gondolatok, töprengések, versek” címmel kezdődik kötetlen beszélgetés Molnár G. Nórával és Egyed Attilával, a Vörösmarty Színház színművészeivel, közreműködik Gyánó Huba, a 2019-es Fehérvár Hangja döntőse. A Fejér Baranta Hagyományőrző Egyesület tagjai időutazásra hívják a közönséget, bemutatójuk 17.30 órakor kezdődik, szintén a Városház téren, ahonnan csata közben magukkal viszik a közönséget a Zichy ligethez.

A Zenepavilonban 18.00 órától a komolyzene kedvelői az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeiből álló vonósnégyes koncertjét élvezhetik: Bondor Erika (hegedű), Nyári Kornél (hegedű), Balogh Zsuzsanna (brácsa) és Valkó Béla (gordonka) játszanak majd a hangulatos környezetben. Műsorukban Händel, Mozart és Piazzolla művei csendülnek fel.

III. Béla és Chatillon (Antiochiai) Anna

Székesfehérváron a nyár elképzelhetetlen a történelmi óriásbábok nélkül, így természetesen az Árpád-házi királyokat idéző méltóságteljes alakok is megjelennek a belvárosban. A nézők között a Városház téren III. Béla és első felesége, Chatillon (Antiochiai) Anna „figyeli” az előadást az Egyházmegyei Múzeum bejáratánál, a Vörösmarty Színház előtt pedig Géza fejedelem, Sarolt fejedelemasszony és (Szent) Asztrik püspök alakja magasodik a sétálók fölé. Szombatonként a belvárosban járók ezentúl mindig más és más bábokkal találkozhatnak majd, „akikkel” közelebbről is megismerkedhetnek, és persze fotózkodhatnak is velük.

A belvárosi Művészkorzó védettségi igazolvány nélkül is látogatható program.

Archív fotók: Igari Balázs


 

,