Hírek

Újra Öreghegyi Mulatság

2021. augusztus 18.   SZKKK  

Ebben az évben is vendégül látja a fehérváriakat Öreghegy: Szent István ünnepének előestéjén a hagyományos felvonulás, lovagrendi avatás mellett zenés, szórakoztató programok várják a vendégeket augusztus 19-én, csütörtökön a Bory-vár előtt. A látogatók idén a jótékonysági süteményvásáron való részvétellel egy beteg kisfiú gyógykezelését is támogathatják.

Három évtizede, hogy a városrész először hívta a fehérváriakat szórakozni, kikapcsolódni az Öreghegyre. A Szent István ünnepéhez kapcsolódó program azóta hagyománnyá lett, a Bory-vár tövében minden évben együtt ünneplik az új kenyeret, a színpadon zenés, táncos rendezvények várják az itt lakókat és minden fehérvárit.

Az idei Öreghegyi Mulatság augusztus 19-én, csütörtökön délután négy órakor kezdődik. A színpadi műsor előtt megkoszorúzzák Nagy Benedek alkotását, A szőlőműves szobrát a Fiskális út – Pozsonyi út kereszteződésében. A Bory téren felállított színpadon 16 órakor a Szent István Mézlovagrend mézlovagjainak avatásával kezdődnek a programok, ezt követően mézkóstolásra várják a vendégeket, akik különféle méhészeti termékeket is megismerhetnek. Az öreghegyi program elmaradhatatlan tartozéka a borlovagrendek felvonulása, bemutatkozása, a borlovagavatási ceremónia, amelynek végén a Harmonika Trió – dr. Takács László borlovag, Kiss István és Veres Sándor – előadásában bordalokat hallhat majd a közönség.

Az avatást megelőzően Cser-Palkovics András polgármester, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntőjét hallhatják a résztvevők. A bort és az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg.

A színpadi műsorban fellépnek a Főnix Rock and Roll SE és a Felicita KTSE táncosai, este hattól két kiváló énekesnő, Jónás Andrea és Fehér Adrienn műsorát élvezheti a közönség, a gyerekeket interaktív mese várja, a nap a J.A.M Showband utcabáljával zárul. A rendezvény ideje alatt, a színpad mellett kézműves foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek. Idén egy jótékony eseménynek is helyet ad a rendezvény: egy Guillain-Barrè szindrómás beteg kisfiú támogatására süteményvásárt hirdettek – a vásárlók a hároméves Major Zsombor gyógyítását, felépülését segíthetik a program teljes ideje alatt.

 

Részletes program

Fiskális út – Pozsonyi út körforgalom:

15.55  Nagy Benedek A szőlőműves című szobrának koszorúzása

 

Bory tér, színpad:

16.00  Szent István Mézlovagrend mézlovagjainak avatása a Mézkirálynő közreműködésével, majd mézkóstolás, ismerkedés a mézzel, méhészeti termékekkel

16.30  A Főnix Rock and Roll SE táncbemutatója

17.00  Borlovagrendek zenés felvonulása, műsora

17.15  Cser-Palkovics András polgármester, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntője. A bort és az új kenyeret Tornyai Gábor plébános áldja meg

17.30  Borlovagavatási ceremónia

17.50  Bordalok a Harmonika Trió – dr. Takács László borlovag, Kiss István és Veres Sándor – előadásában

18.00  Jónás Andrea és Fehér Adrienn műsora

18.30  A Felicita KTSE táncbemutatója

19.00  A kerek kő – Sanyi, Én és a Gyerekek Produkció interaktív népmeséje gyerekeknek

19.50  Zsigmond Lala műsora

20.50 Utcabál a J.A.M Showband-del

 

16.00–19.00  Kézműves foglalkozások a fák alatt

16.00–19.00  Jótékonysági süteményvásár Major Zsombor támogatására