Hírek

A magyar dal ünnepe a tóparton

2021. szeptember 11.   SZKKK  

Boogie-val, jazz-rockkal és progresszív rockzenével ünnepelte a Magyar Dal Napját szombaton a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) a Csónakázó-tó partján. Az esten a 4WHAT, a Leonardo Jam és dr. Tóth Gábor, a DrJazz Band alapítója és zongoristája adott koncertet.

A babzsákok és a sörpadok is megteltek a kora esti órákban az SZKKK épülete mellett, a tóparton – a kellemes nyári estén sokan választották kikapcsolódásnak ezt a nagy hagyományokkal bíró zenei eseményt. A Magyar Dal Napját – Presser Gábor ötlete nyomán – 2008-ban rendezték meg először, azóta szeptember második vasárnapján, illetve jelen esetben annak előestéjén ünnepeljük.

A koncertek sorát dr. Tóth Gábor nyitotta: a DrJazz Band együttes alapítója, zongoristája és vezetője főként saját szerzeményeket játszott, de néhány ismert világslágert is átültetett a saját stílusára. A zongoristát a Leonardo Jam követte, szűkített felállásban – énekesnőjüknek ugyanis elment a hangja, így a koncerten gitárosuk, Falvay Miklós énekelt, és egy szám erejéig egy rajongójuk is színpadra állt. Az estet a 4WHAT zárta dallamos, a progresszív rockzenét a blues elemeivel ötvöző dalaival. A két zenekar próbáinak az SZKKK Fürdő sori központja ad otthont.