Hírek

Vigadalom volt az Öreghegyen

2021. július 31.   SZKKK  

Kálmán Imre melódái, Szécsi Pál és Máté Péter slágerei, népszerű musicalek részletei csendültek fel Buch Tibor és Vastag Tamás zenés estjén az Öreghegyi Közösségi Ház hangulatosan feldíszített kertjében.

Zsúfolásig megtelt az Öreghegyi Közösségi Ház kertje Buch Tibor és Vastag Tamás estjére – közel négyszázan váltottak jegyet a pénteki Nyáresti vigadalomra. A két népszerű előadó igyekezett meghálálni ezt az óriási érdeklődést: közönségkedvenc örökzöldeket, megunhatatlan operett- és musicalslágereket énekeltek zenész barátaik, Horváth Elemér „Emi” és testvére, Horváth Péter hegedű- és zongorakíséretével.

Kálmán Imre népszerű melódái, Szécsi Pál, Máté Péter és Frank Sinatra slágerei mellett többek között a Hotel Menthol, a Szép nyári nap, a Rómeó és Júlia, valamint a La Mancha lovagja musicalek nagy slágerei csendültek fel – az énekes-színészek több számot a közönség között járva adtak elő elő, a nézőket is bevonva a produkciókba. Az est hosszan zúgó vastapssal és több ráadással zárult.

Buch Tibor hosszú ideig volt a Vörösmarty Színház társulatának tagja – a fehérvári évek alatt több nagy sikerű darabban játszott és a közönség kedvence lett. A nézők 2009-ben őt választották a legjobb színésznek, így övé lett a Fejér Megyei Hírlap Aranyalma díja, 2010-ben pedig Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat kapott. Nyaranta évek óta visszajár az Öreghegyi Közösségi Házba, ahol az ő nevéhez fűződő Nyáresti vigadalom koncertjeire minden alkalommal vendéget is hív maga mellé: a hangulatos kert színpadán fellépett már többek között Füredi Nikolett, Koós Réka, Szabó Noémi, Vörös Edit, Köllő Babett, Göth Péter, Mészáros Árpád Zsolt és Szolnoki Péter – idén nyáron pedig Vastag Tamás érkezett a népszerű eseményre, hogy ismét emlékezetes élménnyel ajándékozza meg a közönséget.

Vastag Tamás egy tehetségkutatóban tűnt fel: testvérével, Csabával jelentkezett a 2010-es X-Faktorba, ahol bekerült a legjobbak közé. 2013-ban és 2014-ben is A Dal című eurovíziós nemzeti dalválasztó döntőse volt, és szerepelt a Sztárban sztár című műsorban is. Őrizd az álmod című dala 2012-ben Fonogram díjat hozott számára, 2018-ban Szenes Iván-díjjal ismerték el. Színészként többek között a veszprémi Petőfi Színházban, a békéscsabai Jókai Színházban, a soproni Petőfi Színházban és a Győri Nemzeti Színházban is láthatták a nézők olyan zenés darabokban, mint a Diótörő és Egérkirály, az Evita, a Grease, a Bábjátékos és az Aida.

Az est prímása, a hegedűjén szó szerint bármit eljátszó Horváth Elemér „Emi” hegedűművész több színházban dolgozik, többek között fehérvári Vörösmarty Színházban és a veszprémi Petőfi Színházban is. Testvérével, Horváth Péter gordonka- és zongoraművésszel rendszeresen koncertezik itthon és külföldön. Repertoárjuk színes: komolyzenét, filmzenét, szalonzenét, operettet, musicalt és magyarnótákat is játszanak, ahogy ezen az estén is tették.

Fotó: Simon Erika (ÖKK)

 


 

,