Hírek

Párizsi éjszakák – sanzonest az Öreghegyen

2021. július 19.   SZKKK  

Franciaországba, Párizsba repíti a hallgatóságot a Nyáresti vigadalom sanzonestje: az Öreghegyi Közösségi Ház hangulatos kertjében július 22-én, csütörtökön 20 órakor Györfi Anna és Kéméndi Tamás előadásában Edith Piaf legnagyobb slágereit hallhatja a közönség. Jegyek kaphatók az Öreghegyi Közösségi Házban, a Művészetek Házában és a Barátság mozi pénztárában, valamint a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

Hangulatfények, lágy nyári szellő, csillagos égbolt és remek zenék – az Öreghegyi Közösségi Ház hagyományos rendezvénye, a Nyáresti vigadalom hosszú évek óta elmaradhatatlan „tartozéka” a székesfehérvári nyári programoknak. Az idei első koncerten, július 22-én, csütörtökön este Párizsi éjszakák címmel a francia sanzonok világába vezeti a hallgatóságot Györfi Anna, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze és Kéméndi Tamás harmonikaművész. A közönség Edith Piaf legismertebb slágereit, a Párizsról szóló legszebb dallamokat, valamint Franciaország ismert, virtuóz instrumentális harmonikaműveit is hallhatja majd az esten – igazi kulturális körutat járhatnak be képzeletben, a középpontban Franciaországgal és persze a szerelem fővárosával, Párizzsal.

A Pécsi Nemzeti Színház művésze, Györfi Anna gyerekszínészként szerepelt többek között A muzsika hangja, a Valahol Európában, a Leányvásár, az Olivér! és a Grease című előadásokban. Jelenlegi színházában többek között az Edith és Marlene, A miniszter félrelép, a Csókos asszony, A padlás és a Mágnás Miska című darabokban is láthatja a közönség. Tanulmányai során szoros kapcsolat fűzte a zenéhez: tíz évig volt tagja a nemzetközi szinten is ismert Angelica Leánykarnak, hat évig zongorázott, két évig járt ütő tanszakra. 2004 óta  a Fugato Orchestra énekesnője, 2007-től tagja az Impresseve zenekarnak is.

Kéméndi Tamás harmonikaművész nyolcévesen kezdett el zenét tanulni Mohácson. Középiskolai tanulmányait a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola harmonika szakán teljesítette, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2013-ban diplomázott. Az évek során a komolyzene mellett számos zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, jazz-, nép- és világzenét is. Sajátos zenei világát a komolyzenei tanulmányok mellett nagyban befolyásolja a német zenei kultúra, a jazz zene harmóniavilága, valamint a virtuóz játékmód. Az aktív zenélésen kívül a jövő harmonikásait is neveli.

A nyáresti koncert este nyolc órakor kezdődik, jegyek elővételben az Öreghegyi Közösségi Házban, a Művészetek Házában és a Barátság mozi pénztárában, valamint a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon válthatók.

 


Jegyár: 1.800 Ft, diák- és nyugdíjasjegy: 1.500 Ft

 

Jegyek elővételben online már válthatók! Személyes jegyvásárlás a következő helyeken:

Öreghegyi Közösségi Ház (Székesfehérvár, Fiskális út 93.) – hétfőn 8.00–18.00, keddtől péntekig 8.00–17.00 között (bankkártya és készpénz)

Művészetek Háza (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) – hétfőtől péntekig 9.00–15.00 között (csak készpénz)

Barátság mozi jegypénztára (Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.) nyitvatartási időben, valamint a vetítések kezdete előtti 1 órában (bankkártya és készpénz)

Kedvezményes jegy csak személyesen váltható a fenti jegyárusító helyeken.

 

Online jegyvásárlás »

 


 

,