Nélküled

2022. március 28.   SZKKK  

Mikor:
2022. április 19., kedd @ 18:00 – 20:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-04-19T18:00:00+02:00
2022-04-19T20:00:00+02:00
Hol:
Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ
Székesfehérvár
Fürdő sor 3.
Költség:
200 Ft

A Déryné program keretében a Nélküled című kamaradarabot láthatja a közönség a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében április 19-én, kedden 18 órától. Solymos Tamás írása történelmi, önismereti kalauz, amely – a lehetetlenre vállalkozva – arra a kérdésre keresi a választ, hogy ki a magyar, mi a magyar. A program támogatásának köszönhetően az előadásra 200 forintért válthatnak jegyet az érdeklődők.

Különleges előadásra invitálja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ április 19-én: az alkotók a nézőket fizikailag is bevonják a darabba, amely a Fürdő sori központi épület három helyszínén játszódik majd. Solymos Tamás Nélküled című írása egy történelmi, önismereti kalauz. Egy igazi magyar történet. Mit jelent egyáltalán az, hogy magyar? Mi a magyar? Ki a magyar? Történelmünk, hitünk, hazaszeretetünk, panaszaink? Sok-sok minden. A téma megfoghatatlansága érdekli az alkotókat, a kérdés szimpatikusan lehetetlen körbejárása – fogalmaznak az alkotók.

Solymos Tamás:

Nélküled

Monodráma egy felvonásban

 

Bandi: Béres Miklós

FejbenRomán: Domokos Zsolt

 
Dramaturg: Hodászi Ádám

Rendező: Viktor Balázs

„A történet egy erdélyi kastélyban játszódik. Egy üres kastélyban, amelyben nincs más bútor, csak az emlékek, a történelem. Pedig egy ekkora grandiózus, üres teret bármire lehet használni. Mégis a főhős idegenvezetést tart. Megmaradt ereklyék között kalauzol minket fáradhatatlanul. Mi meg szépen bolyongunk vele. Ki érdeklődésből, ki a nincs jobb okán. Solymos Tamás írása, minden írói bravúr ellenére, személyes. Pont annyira, mint a hazaszeretet. Lehet objektíve szeretni a hazát? Vagy bárkit? Természetesen nem. Ez az, ami megfog ebben az anyagban. Az erről való beszéd, a gondolkodás lehetőség” – olvashatjuk a kamaradarab ajánlásában. Az előadás szereplői: Béres Miklós (Bandi), Domokos Zsolt (FejbenRomán), a dramaturg Hodászi Ádám, a darabot Viktor Balázs rendezte.

A Déryné program két évvel ezelőtt indult, a kezdeményezés célja, hogy a minőségi színházi élményt olyan területekre is eljuttassa, ahol a kultúrához való hozzáférés lehetősége korlátozott. Az Országjáró alprogramban színházi produkciók országos utaztatását végzi a Déryné program – ennek keretében érkezik a Nélküled című előadás a Fürdő sorra.

Az előadásra a Déryné program támogatásának köszönhetően 200 forintért váltható belépő a helyszínen, az SZKKK Fürdő sor 3. alatti központjában és online, a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

Jegyvásárlás  »