Hírek

Indul a szabadtéri szezon Szárazréten

2022. április 29.   SZKKK  

A régen várt tavasz megérkeztével végre elindulhatnak a programok a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán és gasztroudvarában is. Az itt működő csoportok most már akár kültéren is tarthatnak foglalkozásokat, és hamarosan indulnak a nagyobb közönségrendezvények is: elsőként egészségügyi szűrőnapot, majd játékos családi napot rendez az intézmény. A közösségi ház ad otthont a XX. Kedvenc Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Versenynek, és hamarosan indul a kertmozi szezon is.

Hosszan váratott magára az idei tavasz, de a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársai addig sem tétlenkedtek: az elmúlt hetekben elvégezték az időszakos karbantartási munkákat, felszerelték és beüzemelték a szabadtéri színpad fény- és hangtechnikáját. A napokban már a nézőtéri székeket mosták és fertőtlenítették, és már végeztek a nézőtér szőnyegének tisztításával is. A közösségi ház kertjében is folynak a kerti munkák: a gyep frissen nyírva várja a közönséget, a virágágyásokban pedig hamarosan nyílnak a májusi tavaszi virágok.

A szabadtéri szezont a 6. Nagyok a Kicsikért Jótékonysági Fesztivál indítja május 7-én, ahol a zenei programok mellett zenészek és influenszerek között zajló kosármeccs is lesz. Részben a szabadban zajlik majd a XX. Kedvenc Kupa Országos Keresztrejtvényfejtő Verseny május 14–15-én. Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében két eseményt is szervez a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ májusban: 21-én, szombaton egészségügyi szűrőnapra várják az érdeklődőket, egy héttel később, 28-án pedig a Szabad-idő-töltő című családi napra, amelynek résztvevői délelőtt számtalan játékkal, kézműves foglalkozással és más szabadidős elfoglaltsággal tölthetik idejüket szép környezetben, a ház udvarán. Május utolsó szombatjának délutánján a székesfehérvári veterán atléták találkoznak majd ugyanitt.

A nyári hónapokban is egymást követik az események a közösségi házban: a népzene és néptánc kedvelői  június 11-én az Alba Regia Táncegyesület Csoóri fesztiválján élvezhetik a népviseletek és a tánckoreográfiák szépségét. A következő héten a gasztronómia áll a középpontban: a Borsófesztiválon, a  Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és az SZKKK közös programján bármilyen ételt lehet főzni vagy sütni borsóból. Folytatódik az Alba Bástya Segítő Fehérvár programja is: június 25-én családi napot szerveznek, július 2-án pedig várják mindazokat, akiknek fontos az egészségük: a házban szűréseken, az udvaron sportnapon vehetnek részt kicsik és nagyok.  Július 9-én juliálison szórakozhat együtt család.

Idén is lesz nyári színház és kertmozi, utóbbi június 24-én és július 29-én. A saját rendezvények mellett az intézmény más szervezetek, cégek majálisainak, juniálisainak, táborainak is otthont ad, a környékbeli óvodák és iskolák pedig hagyományosan itt tartják  tanévzáróikat, gálaműsoraikat.