Hírek

Játékos délután mindenkinek

2022. június 26.   SZKKK  

Sokféle társasjáték, kézműves foglalkozás, kézi hajtású dodgem, biliárd foci, lézerharc és bűvészshow is szórakoztatta a vendégeket szombat délután az Együtt a család! című ingyenes szabadidős rendezvényen a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban.

„Gyertek ide, feltámasztalak benneteket!” – hívta magához a lézerharc játékvezetője a harcban álló feleket, aztán néhány gombnyomás után folytatódhatott a küzdelem a közösségi központ kertjében. A szombati családi délutánon nagyon népszerű volt ez a stratégiai csapatjáték, ahol a harcosok lézerfegyverrel lőnek egymásra, és a fejükön lévő érzékelő jelzi, ha találatot kapnak. Ugyancsak a kertben találhatták meg a gyerekek az óriási „biliárdasztalt”, amelyen persze nem dákóval, hanem lábbal kellett a golyókat, jelen esetben a labdákat a lyukakba juttatni.

Sokan, és nem csak gyerekek ültek be a kézi hajtású dodgemekbe, hogy négy keréken kergessék egymást a szabadtéri színpad előtti parkolóban. Bent, a színpadon előbb Alexa Ákos bűvész szórakoztatta a varázslatok kedvelőit, majd a Felsővárosi Közösségi Házában működő Maminbaba hordozós latin fitnesz résztvevői tartottak lendületes bemutatót. A rendkívüli melegben a családi nap résztvevői a párakapuban hűthették le magukat, akik pedig belsőleg is le szerették volna ezt megtenni, a büfében is találtak hűsítőket.

Az eseményen a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársai is jelen voltak, velük önismereti teszteket tölthettek ki az érdeklődők, de kipróbálhatták a részegszemüveget és a szerencsejáték-szimulátort is. Az ügyeskezűeket kézműves foglalkozás várta, sokan leültek a társasjátékok mellé is, az arcfestés pedig, mint mindig, most is a rendezvény slágere volt.

Az esemény az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szervezésében valósult meg.

Fotó: Lőrincz Miklós