Hírek

A főzőhelyek többsége már elkelt

2022. augusztus 2.   SZKKK  

Még lehet jelentkezni a szeptember 24-i XVII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra: a családi és baráti társaságok, cégek, civil és egyéb szervezetek augusztus 28-ig regisztrálhatnak a népszerű eseményre a www.fehervariprogram.hu/lecso honlapon. A lecsófőzők a bográcsokat a már ismert helyszíneken, a Dózsa György úton, a Móri úton és a Zichy liget körül állíthatják fel.

A két év szünet után újra meghirdetett esemény iránt óriási az érdeklődés: a júniusban indult nevezés során a főzőhelyek többsége már elkelt. A családi és baráti társaságok 255, a céges csapatok 48 főzőhelyet foglaltak le eddig, a civil és egyéb szervezetek 26 helyre neveztek be. A jelentkezőket még további 188 főzőhely várja, ezeket jól átlátható, felhasználóbarát online felületen választhatják ki a www.fehervariprogram.hu/lecso oldalon – a szervezők kérik, hogy a regisztráció előtt minden jelentkező olvassa át a honlapon az esemény részletes felhívását és a kapcsolódó dokumentumokat.

Fontos tudnivaló a jelentkezők számára, hogy a regisztrációt követően 5 munkanapon belül be kell fizetni a részvételi díjat (amelynek összege évek óta változatlan) – a helyfoglalás kizárólag a befizetés után válik véglegessé. A cégek átutalással, a magánszemélyek, a civil és egyéb szervezetek képviselői pedig személyesen készpénzben vagy bankkártyával teljesíthetik a befizetést Székesfehérváron, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti központjának pénztárában. A pénzbefizetésre szeptember 2-ig van lehetőség, hétfőn és csütörtökön 7.30–14.00, szerdán 14.00–18.00, pénteken 7.30–15.00 óra között.

Ebben az esztendőben megújul a Fehérvári Lecsófőző Vigasság zsűrije. Az új tagok között köszönthetjük Adamek Balázst, a Diófa Étterem séfjét, Bóza Rolandot, aki tavaly megnyerte az RTL Klub A Konyhafőnök című gasztrovetélkedőjének nyolcadik évadát, Selymes Pétert, a  LecsóHáz üzletvezetőjét és Tőkés Dánielt, a Böllér Boutique tulajdonos-vezetőjét. Bár a Lecsókirály koronája sok esetben hölgyek fejére kerül, a zsűriben eddig nem képviseltették magukat – de most ők is helyet kapnak: dr. Hermann-né Nagy Veronika, a Hatpöttyös étterem vezetője és Szöllősi Istvánné Irénke, az idén már hetedik alkalommal megrendezett Borsófesztivál ötletgazda-alapítója is a bírálók között lesz.

A nap végére kiderül, ki lesz 2022-ben a Lecsókirály, de a hagyományoknak megfelelően új gazdára talál a Sipi Emlékkupa és a zsűri díjazza a Legdekoratívabb Főzőhelyet is. Az ízes esemény nemcsak a főzőcsapatoknak kínál szórakozási lehetőséget, hanem annak a sok ezer embernek is, aki vendégként érkezik ide, hiszen a Zichy ligetben szórakoztató programok kapnak helyet, a hagyományos kirakodóvásárban pedig kézművesek kínálják portékáikat.


 

,