Hírek

A szeptembert köszöntötték Öreghegyen

2022. szeptember 4.   Lőrincz Miklós  

Vasárnap délutáni kikapcsolódásra hívta a családokat az Öreghegyi Közösségi Ház szeptember első vasárnapján: interaktív gyerekműsor, kézműves foglalkozás és könnyűzenei koncert szerepelt az esemény kínálatában.

„Örültök, hogy megkezdődött az iskola?” „Neeem!” – csupa őszinte gyerek gyűlt össze a művelődési ház színháztermében az Óvóbácsi zsongodája című interaktív gyerekműsorra 🙂 Az ovisok picit lelkesebbek voltak, mint a kisiskolások: amikor Juhász Péter, a kétfős társulás óvodapedagógus tagja nekik szegezte a kérdést, hogy szeretnek-e oviba járni, rengeteg kéz lendül a magasba. Az Óvóbácsi zsongodájában fő szempont a hagyományőrzés, az értékteremtés és -átadás, a képességfejlesztés, de persze mindennél fontosabb a játék, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, miközben a dalokat hallgatják és együtt játszanak egymással és Juhász Péterrel, Németh Miklós zenéjére. Számtalan ismert gyerekdal szerepelt a kínálatban, sőt olyan, eredetileg felnőtteknek íródott dal is, mint a Kacsatánc – jelen sorok írója nem is gondolta volna, hogy az apróságok tudják, hogyan kell erre táncolni, de tudták.

Az előcsarnokban kézműves foglalkozás zajlott PillaDóra, vagyis Nyúl Richárdné Dóri, a Szappandekor tulajdonosának vezetésével. A foglalkozásba nemcsak a gyerekek kapcsolódtak be: a felnőttek is szívesen készítettek és vittek haza ilyen látványos őszi szappanvirág-dekorációkat.

Az eseményt a fehérvári középiskolások alkotta Waiting Room koncertje zárta. A tavaly alakult zenekar az alternatív zenei jegyek mellett a hetvenes évek klasszikus rockzenéjéből és a modernebb indie vonalból is építkezik. A csapat tagjai: Maya Gustafson (ének), Paulikovics Milán (gitár), Majoros Levente (basszusgitár), Pétervári Bálint (dob), Orlik Noémi (háttérvokál).

Fotó: Lőrincz Miklós

 

 


 

,