Hírek

Telt házas vigadalom volt az Öreghegyen

2022. július 17.   SZKKK  

Hagyományos nyári rendezvényének, a Nyáresti vigadalomnak adott otthont szombat este az Öreghegyi Közösségi Ház kertje. Az esemény, mint mindig, most is telt ház előtt zajlott, Buch Tibor vendége ezúttal Gergely Róbert énekes-színész volt.

Több mint egy évtizeddel ezelőtt, 2011 júliusában indult útjára Buch Tibor zenés estjeinek sorozata az Öreghegyen. A népszerű énekes-színész hosszú ideig volt a Vörösmarty Színház társulatának tagja – a fehérvári évek alatt több nagy sikerű darabban játszott és a közönség kedvence lett. A nézők 2009-ben őt választották a legjobb színésznek, így övé lett a Fejér Megyei Hírlap Aranyalma díja, 2010-ben pedig Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat kapott.

Buch Tibor azóta is a fehérvári rendezvények kedvelt fellépője, az Öreghegyi Közösségi Házban az ő nevéhez fűződik a Nyáresti vigadalom, amelynek eseményeire minden alkalommal vendéget is hív maga mellé – a napokban játékot hirdetett közösségi oldalán, hogy rajongói vajon fel tudják-e sorolni az összes vendéget, aki a hangulatos kert színpadán fellépett vele. Nos, volt, akinek sikerült felsorolnia a Füredi Nikolett-tel és Závodszky Noémivel induló, többek között Koós Rékán, Vörös Editen, Mészáros Árpád Zsolton, Szolnoki Péteren és Vastag Csabán át egészen a tavalyi vendégig, Vastag Tamásig tartó elég hosszú, 19 vendéget tartalmazó névsort, hiszen volt olyan esztendő, amikor akár négy vendéget is meghívott az estre.

Az idei vigadalmon Gergely Róbert énekes-színész volt a vendége. A kétszeres EMeRTon- és Aranyzsiráf-díjas színművész a Pécsi Nemzeti Színházban kezdte pályáját, a magyar popzenébe a kilencvenes években robbant be: Emmanuelle című dalával a Filmslágerek magyarul című kiadványban mutatkozott be a közönségnek. Onnantól fényes zenei karriert futott be, számtalan arany-, platina- és gyémántlemez tulajdonosa lett. Legnagyobb slágerét természetesen ezen az esten is előadta, mégpedig úgy, ahogy még soha: zongora- és hegedűkísérettel, hiszen az est muzsikusai, mint mindig, Horváth Elemér „Emi” hegedűművész és testvére, Horváth Péter gordonka- és zongoraművész voltak.

A műsorban az örökzöld dallamok, a megunhatatlan magyarnóták, musical- és operettslágerek között a művészek történetekkel is szórakoztatták a közönséget – Gergely Róbert például pályájának kezdeti éveiről, első operettszínházi szerepéről is beszélt, Buch Tibor pedig többek között pedagógusi pályájáról hozott történetet, és arról is beszélt, milyen szerepek várják most.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,