Hírek

Adventi programok a városrészekben

2022. november 24.   SZKKK  

A közös, városi programok mellett a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) „helyben” is szervez eseményeket a várakozás időszakában: többek között Csalán, Kisfaludon, Öreghegyen, Szárazréten, Börgöndpusztán és az Alsóvárosban is várják a családokat, gyerekeket kézműves foglalkozásokra, gyerekjátszóba. A programok ingyenesek.

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ több városrészben is jelen van közösségi házaival, ahol az ott élők találnak majd programokat advent idején. Mikulásváró, adventi díszek készítése, gyermekjátszó táncház is szerepel a kínálatban, amelyekre két-két hétvégén várják majd az érdeklődőket.

A Kisfaludi Közösségi Házban november 25-én, pénteken délután öttől este hétig tart a kreatív kézműves délután, amelyen adventi kopogtatót készíthetnek az érdeklődők. A szükséges anyagokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ biztosítja az alkotáshoz. Gyermekjátszó táncház várja a Kisfaludi Közösségi Házban a kicsiket és szüleiket december 3-án, szombaton délután. A talpalávalót a Szedtevette zenekar húzza 16 órától, a gyermekjátszót Kneifelné Laczkó Kriszta vezeti. A Mikulás 17 órakor érkezik a gyerekekhez.

Az Öreghegyi Közösségi Házban november 28-án, hétfőn gyerek és felnőtt közösen alkothat: dekorálhatnak karácsonyi gömböt, készíthetnek hóembert, és a dekupázs technikát is kipróbálhatják. A gyerekeket egy négyállomásos „nyomozós” játék is várja: lesz labirintus, ahol a szarvas nyomait kell követni, aztán a Mikulás szarvasait kell azonosítani az agancsuk alapján. A puzzle tudásukat is tesztelhetik, amikor egy hóembert raknak össze darabokból, és legalább az egyik kézműves foglalkozást ki kell próbálniuk, hogy megkapják az apró ajándékot. A program 16 órakor kezdődik.

A Vízivárosi Közösségi Térben, a Budai út 94. szám alatt november 29-én, kedden beszélgetés mellett karácsonyi képeslapot, üdvözlőkártyát készíthetnek a résztvevők. A programra előzetes regisztráció szükséges: +3620/665-7583.

December 4-én, vasárnap az Alsóvárosi Közösségi Házban is adventi kézműves foglalkozásra hívják az érdeklődőket, akik karácsonyi madáretetőt és természetes anyagok (fa, fahéjrúd, toboz stb.) felhasználásával karácsonyfadíszeket készíthetnek. A program 10 órakor kezdődik. A kreatív délelőtt egy másik rendezvénnyel együtt zajlik: a Sóstó Vadvédelmi Központban ezen a napon rendezik meg a belépőjeggyel látogatható Vad vasárnap című eseményt, amelyen az állatorvosok a központban kezelt állatokról beszélnek, válaszolnak a látogatók kérdéseire. Akár a kezeléseket is megnézhetik közelről az érdeklődők, akik megláthatják, milyen titkokat mutathat meg az orvosi mikroszkóp. Az állatgondozói bemutatják a központban élő kisemlősök és madarak kézzel etetését, mesélnek az állatok szokásairól, ezen kívül lehetőség lesz részt venni madárgyűrűző bemutatón és a gyógyult állatok szabadon engedésében.

Szintén vasárnap lesz a Mikulásváró a Csalai Közösségi Térben, ahová a Mikulás 17 órakor érkezik, de a családokat már 16 órától várják a szervezők. Kézműves foglalkozás és Mits Péter Mikulásváró kiskoncertje szórakoztatja az érdeklődőket a nagyszakállú érkezéséig. Aki szeretne részt venni az eseményen, az a Mikulás-zacskókat a közösségi házban veheti át. Az ajándékkal megtöltött csomagokat – és egy néhány soros leírást a gyermekről – december 2., péntek 20 óráig adhatják le a szülők ugyanitt. A ház nyitvatartása: kedd 18.00–20.00, szerda 9.00–13.00, csütörtök 18.00–20.00 óráig.

December 5-én, hétfőn 16-tól 20 óráig a Mikulás járja Feketehegy-Szárazrét utcáit. Azoknak, akik szeretnének részt venni a programban, december 1-jéig kell regisztrálniuk az esemény oldalán, majd a regisztrációt és a telefonos egyeztetést követően be kell vinniük a gyermeknek szánt ajándékot a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarba. A jelentkezések után készül egy útvonalterv, amelyből kiderül, mely utcákban, hol áll meg a Mikulás lovas kocsija.

December 16-án, pénteken 17 órától Börgöndpusztán, a Tó Sörözőben lesz adventi készülődés – a kreatív családi délutánon adventi kopogtatót készíthetnek a családok, a szükséges anyagokat itt is a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ biztosítja a résztvevőknek. 

A Fürdő sori központi épületben december 9-én, pénteken 19 órakor a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint ének-gitár duót hallhatja a közönség, jegyeket a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon vagy a helyszínen lehet vásárolni. December 17-én, szombaton délután gyerekeknek szóló mesés, zenés musical műsorra, este pedig a Noémo koncertjére várják a vendégeket – a belépés ezekre az eseményekre ingyenes – a gyerekműsorra minden hely elkelt, de a Noémo koncertjére még lehet regisztrálni az esemény oldalán »