Hírek

Merénylet a sárgaköves úton

2023. április 6.   SZKKK  

Hét asztaltársaság készült vacsorázni csütörtökön este az Öreghegyi Közösségi Házban. Épp az aperitifet fogyasztották, amikor négy bérgyilkos rontott a terembe, és a vacsoravendégek máris egy krimibe csöppentek: kiderült, hogy valaki megölte bérgyilkosok közös főnökét, Ózt. A vendégek feladata volt, hogy a színházi előadással egybekötött vacsora végére kiderítsék, ki a tettes.

Rejtélyekkel teli, izgalmas estét kínált csütörtökön az Öreghegyi Közösségi Ház: a háromfogásos vacsora elfogyasztása közben a közönség egy bűntény megoldásában vett részt – az izgalmas gyilkos vacsora a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ és a ViVa Kávézó & Bar közös eseménye volt. A színjátékot a Vacsoraszínház társulata hozta Fehérvárra: a Merénylet a sárgaköves úton című előadást Hajdú László írta és rendezte, szereplői Szakács Zsuzsa (Dorothy), Molnár Gyöngyi (Bádogember), Bodor Géza (Madárijesztő) és Széll Attila (Gyáva Oroszlán) voltak.

Az első percekben kiderült, hogy az áldozat, Óz sem éppen bűntelen, hiszen ő irányította a bérgyilkos csapatot, amelynek tagjai az Óz, a nagy varázsló történetéből kölcsönözték fedőneveiket. Négy bérgyilkos, két lövés. Egy hulla és egy áruló. Számtalan ellenség, egyetlen kérdés: Ki ölte meg Ózt?

Az előzményeket főként a bérgyilkosok elbeszéléséből tudta meg a népes nyomozócsapat. A gyilkosság egy vonaton történt, és a nyomozók a történetet a kalauz szemszögéből is megismerhették, aki levélbe foglalta, mit élt át az utazás során. Az is kiderült, hogy Óz számított a merényletre, de nem tudta, ki fogja megölni. Előkerült Óz laptopja is: ennek a belépési jelszavát is a hét asztaltársaság fejtette meg, és a számítógépben is találtak dokumentumokat (köztük a négy bérgyilkos jellemrajzát, amit főnökük írt róluk), sőt, a bekapcsolt gépre még rejtélyes e-mail is érkezett a vacsora közben.

Mindenki gyanús, senki sem az, akinek látszik. Válasz sehol. Vajon melyik bérgyilkos öl a legkevesebb nyomot maga után hagyva? A csábító? Az intelligens? A robbanékony? Vagy az álszent? Sok kérdés, egyetlen válasz, ami az est végére  kiderült.

Fotó: Lőrincz Miklós


 

,