Hírek

Hidak egymáshoz és magunkhoz

2023. június 8.   SZKKK  

Miért nem értjük egymást? – tette fel a kérdést a Királykúti Társalgó júniusi eseményének címe. A telt házas est előadója, Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus először okokat, miérteket, aztán megoldásokat, kézzelfogható hogyanokat keresett a közös nevezők megtalálására, a közönség bevonásával.

Azért nem értjük egymást, mert sokszor magunkat sem értjük – szögezte le előadása elején Limpár Imre, és fel is tette a kérdést: mekkora fejtörést jelentene, ha azt a feladatot kapnánk, hogy írjunk használati utasítást magunkhoz? Vagy ezt továbbfejlesztve ÁSZF-t, vagyis Általános Szerződési Feltételeket, amelyben azt is leírjuk, mit várunk el a másiktól velünk kapcsolatban?

Többnyire elbeszélünk egymás mellett, nem figyelünk eléggé egymásra, de a saját érzéseinkre, érzelmeinkre sem, ezért fontos az, hogy belevágjunk olyan kommunikációs hidak felépítésébe, amelyekkel érthetőbb lesz a másik fél, és kicsit mi magunk is. Ehhez kaphattak segítséget az est résztvevői a tanácsadó szakpszichológustól, aki néhány praktikus, a családi életben és a munkahelyen is használható gyakorlatba is bevezette a közönséget. A szakpszichológus a lendületes előadásba a praxisából több példát, sztorit is beépített illusztrációként, és a közönség kérdéseire is válaszolt.

Limpár Imre szakmájában azon kevesek közé tartozik, akiket sokkal inkább a jövő, mintsem a múlt érdekel. Elsősorban a hogyanok foglalkoztatják, és a változás mikéntjei. Szakterületei az időgazdálkodás, a karriermenedzsment, a konfliktus- és stresszkezelés, az önbizalom pszichológiája, amelyekről könyveiben – A siker tervezhető, a 100 mondat, amely megváltoztatta az életemet, A lélek igazságai – is olvashatnak az érdeklődők.

Fotó: Lőrincz Miklós

 


 

,