Hírek

Elismerés szakmai vezetőnknek

2023. szeptember 16.   SZKKK  

A székesfehérvári civil szervezetek és a helyi közösségek munkájának önzetlen segítéséért, fejlődésük támogatása elismeréseként okleveleket adott át szombaton az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért: a kitüntetettek között van Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője is.

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elismerő oklevélben részesítette Mészárosné Jasztrapszky Reginát, Székesfehérvár MJV Gazdasági Igazgatóját, Igaz Krisztinát, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetőjét és Polai Szilárdot, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. munkatársát. A díjazottak a székesfehérvári civil szervezetek és a helyi közösségek munkájának önzetlen segítéséért, fejlődésük támogatása elismeréseként kapták az okleveleket, amelyeket Németh László, az alapítvány kurátora és Róth Péter alpolgármester adott át a szombati Civil Nap megnyitója után.

Igaz Krisztina két évtizede dolgozik Székesfehérvár kulturális életének színesítésén. Az Öreghegyi és Felsővárosi Közösségi Ház, majd az egykori A Szabadművelődés Háza kötelékében sokat tett az egyes városrészek közösségi életének fejlesztésért, számos gyermek- és ifjúsági program szervezése, működtetése fűződik a nevéhez. A Vörösmarty Színházban 2013-tól fesztiválintendánsként dolgozott, munkatársaival közösen indították el a Koronázási Ünnepi Játékokat, hagyományt teremtve a város augusztusi programsorozatában, amely minden évben kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre, a fiatalokra. A rendezvény sikere nagyban köszönhető Krisztina igényes, odaadó munkájának, amellyel az ifjúságnak szóló koncertek, báb- és más műsorok, kézműves foglalkozások kiválasztását, megszervezését végzi. Ezt a munkát folytatta nagy odaadással és lelkesedéssel a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetőjeként, most pedig a város legnagyobb közművelődési intézménye, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) szakmai vezetőjeként dolgozik a fehérváriak, a környékben élők, a városba látogatók érdekében azért, hogy minél többen jussanak igényes, a minőségi kikapcsolódást, ismeretterjesztést is szolgáló programokhoz.

Az SZKKK felelős a város nagy rendezvényeinek előkészítéséért, szervezéséért, lebonyolításáért, amelyek között több kifejezetten a fiataloknak szól, az ő szórakozásukat szolgálja – mint például a középiskolások vagy az egyetemisták bálja, vagy a kicsiket megszólító, rendkívül sikeres Hetedhét Játékfesztivál. Más rendezvények a tehetségkutatást, -gondozást tűzték ki célul, ilyen a Fejér Megyei Diáknapok, a Fehérvár Hangja és a Fehérvár Táncosa versenyek, vagy az országosan is egyedülálló Szóval győzni elnevezésű kommunikációs bajnokság, illetve a Siklósi Gyula régészprofesszor emlékét őrző, a középiskolások székesfehérvári kötődését támogató városismereti verseny. Ezek a programok mind közel állnak Krisztinához, aki minden alkalommal új elemekkel, új lehetőségekkel bővíti a hagyományos rendezvényeket.

Az új szervezetben a városi rendezvények mellett a városrészek közösségi házaiban zajló programok szakmai felügyeletét is ellátja, ötleteivel, kreativitásával folyamatosan segíti azok sikeres megvalósulását. A szakmai tanácsok mellett – kedvességének, közvetlen személyiségének, jó kapcsolatteremtő képességének köszönhetően – a helyben élők közösségeivel is jó kapcsolatokat ápol.

Igaz Krisztina rendkívül precíz, pontos, munkájára különösen igényes, városszerte elismert, kiváló szakember, óriási munkabírással. Hihetetlen kreativitással dolgozik a programok folyamatos fejlesztésén amellett, hogy ragaszkodik a megteremtett hagyományok megtartásához is. Munkatársaival közvetlen, figyelmes, a fiatalokat meghallgatja, segíti, támogatja. Jó kapcsolatteremtő képességének köszönhetően a rendezvények fellépőivel, de a résztvevőkkel, az idősebbekkel és a fiatalokkal, gyerekekkel is hamar megtalálja a hangot.

Gratulálunk az elismeréshez!

Fotó: Simon Erika (ÖKK) és Lőrincz Miklós