Hírek

Tortáztak, kérdeztek, bejárták a Városházát

2023. október 3.   SZKKK  

A képviselők helyett 10–11 éves kisdiákok ültek kedden reggel a Városháza dísztermében: a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 4. b osztálya, a Hot Wheels csapata itt vette át jól megérdemelt jutalmát az idei Legmobilisabb osztály vetélkedőben elért első helyezésért. A telekis fiúk-lányok előbb jóízűen megették a Damniczki cukrászda által felajánlott finom csokitortát, aztán Cser-Palkovics András polgármester kalauzolásával bejárták a Városházát, ahol a városvezető székébe is beleülhettek.

Pontosan érkeztek és csendben, kissé megilletődötten várakoztak a Városháza dísztermében a Teleki negyedikesei, amíg a polgármester meg nem érkezett. A hagyományokhoz hűen idén is Cser-Palkovics András adta át a gyerekeknek az Európai Mobilitási Hét záró eseményén, a Legmobilisabb osztály vetélkedőben elért első helyezésért járó jutalmat. A résztvevő nyolc csapat között a telekisek voltak a legfiatalabbak, végig nagyon lelkesen végezték a feladatokat, és óriási üdvrivalgással fogadták a helyszínen a győzelmük hírét.

A Legmobilisabb osztály 2023 cím mellé kedden egy százezer forintos Decathlon utalványt is átvehetett a Hot Wheels csapata – no és persze egy finom torta is járt a győzteseknek a Damniczki cukrászdának köszönhetően. Udvarias vendégként ők is hoztak ajándékot a polgármesternek: az iskolai Szent Mihály-napi vásárra készült kis tökkel lepték meg őt. Az osztály két tanítónője, Gombolai-Szalay Anett és dr. Dobosné Halács Mónika szeretettel és büszkén meséltek a gyerekekről: életrevaló, aktív, érdeklődő az osztályuk, mindannyian szeretnek programok járni – remek lehetőség volt számukra a vetélkedő is.

A kisdiákok közül sokan már egyedül járnak iskolába: ki autóbusszal, ki gyalog vagy biciklin érkezik reggelente. A közlekedésre nemcsak otthon, de az iskolában is igyekeztek felkészíteni őket, a pedagógusok és a szülők is fontosnak tartják, hogy a gyerekek ismerjék a szabályokat – hallottuk. A vetélkedő előtt is átnézték a gyalogosokra és a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ-előírásokat, ezért is teljesített ilyen jól a csapat. Az akadálypályánál pedig a szervezők külön is megdicsérték a fiúkat ügyességükért – mondta büszkén Gombolai-Szalay Anett.

A tortázás után a gyerekek a polgármester kalauzolásával járták be a Városházát: városvezető mesélt a nemrég felújított műemléképület történetéről, az Aba-Novák seccóról, a szent korona hiteles másolatáról, de arról az izgalmas esetről is, amikor porrobbanás zavarta meg a közgyűlést évekkel ezelőtt. A legérdekesebb helyszín persze most is a polgármester szobája volt, ahol a diákok láthatták a város kulcsát és természetesen beleülhettek a gyönyörű, faragott székbe is, amelyre kintről éppen rálát Mujkó, a bolond. A kisteremben aztán kérdeztek is a gyerekek: mit és mennyit dolgozik a polgármester, nehéz-e a munkája, aranyból van-e Kossuth Lajos portréján a keret és vajon ki takarítja az óriási csillárokon az üvegfüggőket.

Fotó: Simon Erika (ÖKK)

 

 


 

,