Hírek

Építsük meg közösen Fehérvárt mézeskalácsból!

2023. november 3.   SZKKK  

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az adventi időszak közeledtével közös mézeskalács város építésére hívja a céges, intézményi közösségeket, civil szervezeteket, óvodás csoportokat, iskolai osztályokat, családokat – minden közösséget, akik szeretnének részt venni a kezdeményezésben. 

Célunk az, hogy közösen egy kis csodavároskát tudjunk építeni mézeskalács házikókból! Lehet ez egy egyszerű házikó, de aki nyitott a kihívásokra, akár városunk bármely ikonikus épületét is megformázhatja.

November 6–30. között, hétköznapokon 10.00–18.00 között várjuk az elkészült mézeskalács házakat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ portájára (Fürdő sor 3.) – az épületet jelenleg a hátsó bejáraton, a patak felől lehet megközelíteni. Egy közösségtől maximum 3 házat tudunk befogadni – a házikókat úgy készítsék el, hogy legyen alapja is, tehát a falakat rögzítsék egy karton vagy mézeskalács lapra a nagyobb stabilitás érdekében. Az elkészült házak alapmérete maximum 20×30 cm, ez alól kivételt képeznek az ikonikus, nagyobb épületek, itt a 30×30 cm a maximális méret.

A házak leadásánál kérjük az elkészült alkotásokat egy dobozban elhelyezni, a dobozra kérjük ráírni a készítő közösség nevét, mert a város építésénél és díszítésénél egy kis táblán feltüntetjük az alkotó közösség nevét. 

A mézeskalács várost az adventi időszakban 2023. december 4–22. között lehet majd megtekinteni a Városháza 1. épületének emeletén hétköznapokon 9–18 óra között.

Az elkészült házikókat az adventi időszak után megpróbáljuk eltárolni a következő évig, amikor még tudjuk majd bővíteni városkánkat.

Tartsanak velünk, mézeskalácsra fel!


 

,