Bontatlanul hozza haza a gyerek a reggel becsomagolt tízórait? Van megoldás a problémára! Október 27-én, pénteken 17.30 órakor Madarász Ildikó, a vidék háziasszonya lesz az Öreghegyi Közösségi Ház vendége, akitől az érdeklődők gyorsan, egyszerűen elkészíthető, finom és egészséges szendvicskrémek receptjeit leshetik el. A rendezvényre ingyenes a belépés.
Sokak számára ismerős lehet a jelenet: a gyerek délután hazaér az iskolából, anya belenéz a táskájába és kibányássza a reggel becsomagolt tízórai kissé megváltozott állagú maradékát. Lehet, hogy csak elfelejtette, de az is lehet, hogy unja már a sablonos kenyér/zsemle, felvágott „menüt”. Az Öreghegyi Közösségi Ház gasztronómiai rendezvénye ebben igyekszik segíteni – nemcsak szülőknek, hanem mindenki másnak is, aki szeretné változatos, ízletes, egészséges reggelikkel indítani a napot, vagy egy könnyű ebédet vinni magával a munkahelyére.
Október 27-én, pénteken este fél hatkor az érdeklődők Madarász Ildikóval találkozhatnak, aki egyszerű, gyors, változatos és mindenki számára elérhető alapanyagokból előállítható szendvicskrémek, zöldségkrémek, kencék elkészítéséhez ad tanácsokat a közönségnek. A vidék háziasszonya majdnem egy évtizede foglalkozik gasztronómiával. Interaktív gasztro show-i hamar népszerűek lettek, a Balaton háziasszonyaként három évig volt műsorvezetője a Ki főz ma a Balatonnál? című magazinnak. Ildikó vallja, hogy fontosak a hagyományok, azok megismerése, felelevenítése, mert a régi ízek jól beilleszthetőek a XXI. századi konyhájába is. Vidám hangulatú, közvetlen, a közönséget is megmozgató előadásokon a jelenlévőkkel együtt egy-egy témát dolgoz fel, új és régi technikákat mutat és tanít meg. A végén a résztvevők el is fogyaszthatják az előre, illetve a helyszínen készített ételeket – erre számíthatnak az öreghegyi esemény vendégei is.