Önkéntesek

Közösségi szolgálat a városi rendezvényeken

2019. szeptember 5.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Idén is gazdag volt a város nyári programkínálata, a rendezvények megvalósulását számos önkéntes segítette. Közöttük sok középiskolás is volt, a Fehérvári Programszervező Kft.-nél ugyanis lehetőség van arra, hogy az iskolai közösségi szolgálat 50 óráját megszerezzék a diákok. Hamarosan kezdődnek az őszi programok, ahol ugyancsak számítunk rájuk.

A nappali képzésben részt vevő középiskolások számára 2016. óta az érettségi vizsga megkezdésének feltétele 50 órányi közösségi szolgálat teljesítése. A Fehérvári Programszervező Kft. a kezdetektől lehetőséget ad arra, hogy a diákok e kötelezettségnek eleget tegyenek. A kft.-nél jelentkező tanulók a város nagy rendezvényein, sőt, már azok előkészítésénél is vállalhatnak feladatokat. A szórólapozás, csomagok összeállítása például a Lecsófesztivál előtt, a helyszínek berendezése, a vendégek tájékoztatása az információs pultban, a fellépő színészek, zenészek kísérése, fotók készítése vagy éppen konferálás a rendezvényeken – sokféle munka közül válogathatnak az érdeklődők ebben a tanévben is.

A Programszervező Kft. mellett a Fejér Megyei Művelődési Központ rendezvényein is fogadják a diákokat, a Művészetek Házában rendszeresek a népzenei, néptáncos programok, ahol ugyancsak szükség van az önkéntesek munkájára. Ezekről, valamint a városi programokról, illetve az ott vállalható feladatokról minden hónapban értesítést kapnak az iskolák – érdemes erre rákérdezni az intézményekben. Az érdeklődő diákok közvetlenül is kereshetik a kapcsolatot a Programszervezővel és a művelődési központtal, a Fehérvár önkéntesei Facebook oldalon vagy e-mailben az onkentes@fehervariprogram.hu címen.