Hírek, Önkéntesek

„Sokszínű a munka, élvezem, amit csinálok”

2017. július 29.   Hajnal Csilla  

A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint az önkéntes tevékenység azt jelenti: „szabad elhatározásból történő szolgálat”. A Fehérvári Programszervező Kft. szinte minden rendezvényén dolgoznak olyanok, akik megtestesítik ezt a megfogalmazást: szabadidejüket nem sajnálva, pontosan,i tás lelkesen dolgoznak azért, hogy mások jól érezzék magukat. Önkénteseink közül most Szabó Bencével ismerkedhetnek meg.

Bence Székesfehérváron született, 2001. június 8-án. A Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnázium diákja volt, most pedig az SZSZC Széchenyi István Szakgimnáziumának tanulója, szeptemberben már a tizedik osztályt kezdi. Informatikát tanul. Szabadidejében olvas, szereti a krimiket és thrillereket, kondizni jár vagy a barátaival játszik számítógépes játékokat. És persze önkénteskedik, nem is keveset. A programszervezők azt mondják róla: megbízható és fáradhatatlan. Bence szinte minden rendezvényen ott van, segít a rakodásban, jön-megy, sőt, ha gyorsan kell valamit elintézni, a futástól sem riad vissza. Ő a mi száguldó önkéntesünk.

– Az érettségihez minden középiskolásnak közösségi szolgálatot kell végeznie, ennek kapcsán hallottam arról, hogy a városi rendezvényekre is várnak diákokat – meséli Bence. – A Facebookon, a Fehérvár önkéntesei oldalon láttam a felhívást, jelentkeztem is azonnal. Először a Lecsófőző Vigasságokon önkénteskedtem. Nagyon jól éreztem magam, és azóta is jövök a programokra, amikor csak tudok.

– De már nem a kötelező órák miatt…

– Azokat már az első félévben teljesítettem, de olyan sokszínű, érdekes ez a munka, hogy itt ragadtam, most már tényleg önként jövök, a magam kedvére.

– Milyen munkákat végeztél idáig?

– Néhányszor szórólapoztam, de azt kevésbé élveztem, szívesebben pakolok inkább. De az adventben például kísérgettem a fellépőket, és még konferálásra is felkértek, na, az különösen jó volt, örömmel vállalnám máskor is! Az is jó ebben az önkéntes dologban, hogy sok mindenről tudomást szerzek, például a Távhőszolgáltatás Napjáról is itt hallottam: jelentkeztünk, két csapattal is, a második és a harmadik helyet szereztük meg. Jó játék volt ez is, élveztem, és ezt az élményt is az önkéntes munkának köszönhetem!

– Nem hiányoznak a hétvégék? Kimaradsz a bulikból!

– Nem vagyok az a bulizós fajta. Inkább a barátaimat, az osztálytársaimat is idecsábítottam, hívtam őket és jöttek is többen, hogy a rendezvényeken önkénteskedjenek. Jó csapat vagyunk, jó kis közösség alakult ki, élvezem, amit csinálok! A Királyi Napokra is készülök már nagyon, biztosan itt leszek akkor is, hogy segítsek. Várok mindenkit ide, és persze az összes többi programra, látogatóként vagy akár önkéntesként is!