A borászat rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást a borbarátok, borkedvelők április 28-án, csütörtökön 17 órától az Öreghegyi Közösségi Házban. Dinnyés Ferenc, a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend elnök-nagymestere a borkészítésről, borfajtákról, a borlovagrend díjnyertes borairól tart előadást. Az ingyenes eseményen szó esik a kóstolandó borok gasztronómiai jellemzőiről, az ételek és borok társítási módjáról és a harmónia megvalósulásának feltételeiről is.
Ételhez a bort, vagy a borhoz az ételt? A program második felében – az elméleti részben elhangzott ismeretekre alapozva – borkóstolás következik, így a résztvevők a gyakorlatban is kipróbálhatják az előadáson hallottakat. A kóstoltatásban szereplő borokhoz bírálati lap készül, amit online felületen tölthetnek ki a résztvevők – ezen szerepel többek között a bor típusa, évjárata, alkohol-, cukor- és savtartalma, illatintenzitása. Kérjük, ne hagyják otthon okostelefonjaikat! 🙂
A rendezvény célja, hogy a borkedvelők az ismeretek megszerzése és a borokra jellemző „paraméterek” tudatos vizsgálatával értékeléseket, leírásokat készítsenek, hiszen a bor nem csupán csak szőlőlé…