Borban az igazság

2022. január 17.   SZKKK  

Mikor:
2022. január 28., péntek, 18:00 – 19:30
2022-01-28T18:00:00+01:00
2022-01-28T19:30:00+01:00
Hol:
Kisfaludi Közösségi Ház
Székesfehérvár-Kisfalud
Könyves Kálmán u. 10/a
Költség:
Ingyenes

Zenés, irodalommal és beszélgetéssel fűszerezett estre hív a Kisfaludi Közösségi Ház január utolsó péntekén. Az esemény résztvevői Ács Tamás műsora mellett a Búzavirág Dalkör bordalait élvezhetik jó borok társaságában. A belépés ingyenes.

Barátokkal, régen látott, kedves ismerősökkel beszélgetni egy pohárka jó bor társaságában igazán élvezetes, kellemes időtöltés. Egy ilyen alkalomra invitálja a kikapcsolódni vágyó érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Kisfaludi Közösségi Házba, ahol január végén a borbarátok mellett az irodalom és a tüzes bordalok kedvelői is jól érezhetik magukat. A házban korábban is voltak boros rendezvények, már csak a jóféle borokat termelő közeli pincék okán is. A január 28., péntek 18 órakor kezdődő program résztvevői sem maradnak kóstoló nélkül, de a borok mellé a lélek is kap táplálékot irodalom és zene formájában.

A hat órakor kezdődő esten egy fiatal színművész, Ács Tamás áll a közönség elé. A bor dicsérete című zenés irodalmi összeállítás időutazásra invitálja a hallgatóságot a bor és borfogyasztás izgalmas történelmébe. Vitt-e bort Noé arra a bizonyos bárkára? Van-e a borivóknak tízparancsolata? Vajon ivott-e bort Csokonai? Hogy bírta a szőlőlevet Petőfi? Létezik-e gyógyír a másnaposságra? Tudomány-e a borfogyasztás? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a választ Ács Tamás felhőtlen, ugyanakkor tartalmas szórakozást garantáló vidám előadása.

A kisfaludiak egyik büszkesége a Búzavirág Dalkör, amely majdnem tíz éve működik már. Tagjai közül többen citeráznak is az éneklés mellett. Fontos számukra a hagyományőrzés, és az, hogy minőségi műsorokkal álljanak a közönség elé – ebben szakemberek is a segítségükre vannak. A január végi esten bordalokkal lépnek a hallgatóság elé. A programot borkóstoló és kötetlen beszélgetés zárja.

Az eseményen csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettségi igazolvány csak személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt érvényes. Az orrot és szájat eltakaró maszk használata kötelező.