KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítő

2022. június 3.   SZKKK  

Mikor:
2022. november 13., vasárnap @ 10:00 – 12:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-11-13T10:00:00+01:00
2022-11-13T12:00:00+01:00
Hol:
Kisfaludi Közösségi Ház
Székesfehérvár-Kisfalud
Könyves Kálmán u. 10/a
Költség:
Ingyenes

Népdalkörök, pávakörök, citerazenekarok és szólisták számára rendez térségi és országos népzenei minősítőt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, a KÓTA kritériumai alapján 2022. november 13-án, vasárnap 10 órától a Kisfaludi Közösségi Házban (Székesfehérvár-Kisfalud, Könyves Kálmán utca 10/A.)

Több évtizedes múltra tekint vissza az országban és Székesfehérváron is a KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítő, amelyet a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) ebben az évben is Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központtal (SZKKK) karöltve rendez meg. Az eseményen a csoportok vezetői nemcsak a minősítő oklevelet vehetik át, de további munkájukhoz, fejlődésükhöz hasznos tanácsokat is kaphatnak a szakmai testülettől. A program „házigazdája” a Kisfaludi Közösségi Ház, amely nyáron is hangulatos helyszíne volt a rendezvénynek.

A minősítőn öt népdalkör vesz részt Budapestről, Kisapostagról, Nagylókról és Nagyvenyimről – mindnyájan országos fokozatért indulnak. Elsőként, „versenyen kívül” a házigazda Kisfaludi Búzavirág Dalkört hallhatja a közönség, majd a minősítőre nevezett dalkörök műsorát láthatják, hallhatják a jelenlévők.

A minősítőn elérhető fokozatokról háromfős zsűri – Zsíros Tímea népdalénekes, a ĶÓTA népzenei titkára, Birinyi József népzenész, a KÓTA társelnöke és Varró János népzenész, népzenepedagógus, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára – dönt. Az arany, ezüst és bronz fokozatok mellett kiosztják az Aranypáva-díjat is, melynek nyertesei jelentkezhetnek a KÓTA Országos Aranypáva Népzenei Gála szintre.