Operett- és musicalslágerek

2019. július 4.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Mikor:
2019. augusztus 16., péntek, 19:30 – 21:00
2019-08-16T19:30:00+02:00
2019-08-16T21:00:00+02:00
Hol:
Zichy-színpad
Székesfehérvár
Zichy liget
Költség:
Ingyenes

Füredi Nikolett, Kocsis Dénes, Serbán Attila és Simon Boglárka műsora, közreműködik Horváth Elemér és zenekara, valamint a produkció tánckara

Több év szünet után visszatér az operett a Székesfehérvári Királyi Napok színpadára: a műfaj kiválóságait hívtuk meg erre az estére, akik az operettslágerek mellett musicalrészletekkel is készülnek erre az alkalomra.

(Szélsőséges időjárás esetén a program elmarad.)


Füredi Nikolett

A Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt gyermekkorától kezdve 12 éven át. Ez az időszak meghatározó volt a számára, a világ számos pontjára eljutott a kórussal. Később is az élete része maradt az utazás, Nyugat-Európa színpadain játszott több évig különböző musical produkciókban. Itthon a Budapesti Operettszínház tagja lett, ahol többek között az Elisabeth, a Mozart, a Rómeó és Júlia, a Rebecca, az Abigél és az Elfújta a szél című musicalekben kapott feladatokat.  A 2013-as Jégvarázs Disney-filmben az ő hangján szólal meg Elsa. A Szépség és a Szörnyetegben máig három szerepet is játszik: Belle-t, Teamamát és a Tollseprűt – ezt a darabot különösen a szívébe zárta. Fontos szerepnek tartja Evita karakterét és az Aida című musicalt is.
Az operett műfajában is számos primadonnaszerep megtalálta, főként azokban az években, amikor a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának volt tagja. Jelenleg a Víg özvegyben Valencienne szerepére készül a Soproni Petőfi Színházban.

  

Kocsis Dénes

Színész-énekes, a Budapesti Operettszínház művésze. Az évad musicalszínésze díjas, a közönség láthatta és láthatja többek között a Rómeó és Júlia, a Mozart, a Dorian Gray és az István, a király címszerepében. Szabadidejében focizik, a Magyar Művész Válogatott oszlopos tagja.

  

Serbán Attila

A magyar zenés színház egyik meghatározó előadóművésze. A Madách Színház oszlopos tagja és közel tíz éve a Budapesti Operettszínház vendégművésze. Számos sikerdarab, jelentős címszerep köthető a nevéhez. Többek között a József és a színes szélesvásznú álomkabát Józsefje, a Jézus Krisztus Szupersztár Júdása, az Ének az esőben Cosmo Brownja, vagy a nemrég bemutatott Rocksuli Dewey Finnjeként aratott sikereket.

   

Simon Bogi

A Budapesti Operettszínház énekes-színésznőjeként a zene mára már teljesen összefonódott az életével. A művészetek alapjait a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban sajátította el. Jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatójaként bővíti tudását. Több különböző színpadi műfajban is kipróbálhatta már magát, így például a könnyűzenei pályán, a Follow The Flow zenekar énekesnőjeként hallhatta a közönség. Az improvizáción alapuló kötetlen zenélést érzi magához a legközelebb, de fontos helyet foglal el a szívében a soul és a jazz is.