SportmajálisON – #mozogjotthON!

2020. április 24.   Lőrincz Miklós  

Mikor:
2020. május 1., péntek @ 09:00 – 17:00 Europe/Budapest Időzóna
2020-05-01T09:00:00+02:00
2020-05-01T17:00:00+02:00
Hol:
#otthon

Ha május elseje, akkor mozgás – karanténban is! Idén sem marad el Székesfehérváron a hagyományos Sportmajális, csak az online térbe költözik: május elsején 9.00–17.00 óra között online edzésbemutatók és sportfoglalkozások részese lehet minden mozogni vágyó a www.szekesfehervar.hu honlapon. Az egyes foglalkozások között szakemberek, edzők és sportolók adnak hasznos tanácsokat.

Székesfehérvár 2011 óta sporttal ünnepel május elsején – így lesz 2020-ban, a tizedik sportmajálison is, csak a koronavírus-járvány miatt ezúttal online módon, a város honlapján, 9.00–17.00 óra között. Az edzők az 50 perces videókban olyan mozgás- és edzésformákat mutatnak be, amelyeket kezdők is kipróbálhatnak, hétköznapi, minden háztartásban előforduló eszközök segítségével.

A napindító bemelegítés és a laza átmozgatás után erőnléti, állóképességet és mozgáskoordinációt fejlesztő, valamint funkcionális edzésekbe lehet bekapcsolódni. Az otthon is jól űzhető sportok között lesz jóga- és pilates-foglalkozás, izom- és alakformáló edzés, saját testsúlyos edzés, női torna és balett alapú erősítő torna is.

Az edzések között szakemberek és sportolók adnak hasznos tanácsokat az otthoni mozgáshoz, és azt is elárulják, ők miként edzenek most. Az Alba Fehérvár Kosárlabda Klub és Alba Fehérvár KC sportolói új közös projektjükről, az online tesiórákról is beszélnek majd. A sport és a művészet határán található a tánc: az online eseményben szó esik arról is, hogy a néptáncosok hogyan próbálnak ebben az időszakban, illetve miként lehet összetartani a népes táncegyesületeket, klubokat.

A SportmajálisON programja:

  9.00 Horváth Balázs – saját testsúlyos intervall edzés
10.00 Kelemen Nikolett (MÁV Előre SC – N’Joy Sport & Tánc Stúdió) – senior torna és gerinctorna
11.00 Wang Arnold – alakformáló és zsírégető edzés
12.00 Müller Judit – jóga
13.00 Rusznák Renáta (Fitness Fehérvár) – izomformáló, állóképességet és mozgáskoordinációt fejlesztő edzés
14.00 Rozs Gergely – calisthenics edzés
15.05 Horváth-Polgár Dóra (LOFT Body Mozgásstúdió) – pilates
16.00 Cristina Porres Mormeneo (Székesfehérvári Balett Színház) – balett alapú erősítő torna családoknak

Az edzések között Ballagó Enikő gyógytornász látja el a nézőket hasznos tanácsokkal arról, hogy mit tudunk tenni otthon a sportsérülések megelőzése érdekében, ezen kívül az otthon gyógyuló emberek is kapnak tőle segítséget a rehabilitációhoz. „Karanténos” sportolásukról a Hydro Fehérvár AV19, az Alba Fehérvár Kosárlabda Klub, az Alba Fehérvár Kézilabda Klub és a MOL Fehérvár FC játékosai beszélnek majd, Majoros Róbert, az Alba Regia Táncegyesület művészeti vezetője pedig a táncosok mostani próbáiról oszt meg kulisszatitkokat.

Tartsanak velünk, mozogjunk együtt május elsején!


Az edzések az esemény után is elérhetőek, kattintsanak ide!  »