Hírek, Önkéntesek

„Mindig sapkában vagyok, ez a védjegyem”

2018. január 23.   Hajnal Csilla  

A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint az önkéntes tevékenység azt jelenti: “szabad elhatározásból történő szolgálat”. A Fehérvári Programszervező Kft. szinte minden rendezvényén dolgoznak olyanok, akik megtestesítik ezt a megfogalmazást: szabadidejüket nem sajnálva, pontosan, lelkesen dolgoznak azért, hogy mások jól érezzék magukat. Önkénteseink közül most Mészáros Leventével ismerkedhetnek meg.

Levente Székesfehérváron született, 2001. január 29-én. A Tóvárosi Általános Iskolába járt, jelenleg pedig a Teleki Blanka Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos diákja. Rendszeresen úszik, hetente többször is jár az uszodába. Szababattyánban él családjával, négy nővére van, akiktől sokat tanult, például azt, hogyan kell másokkal szemben viselkedni. Nekik köszönheti, hogy udvarias fiú lett belőle. Szeptemberben őt választotta a Hónap önkéntesének a Programszervező Kft. csapata. Nagyon meglepődhetett, mert az elismerés, a jutalom átvételekor még az elmaradhatatlan sapka is lekerült a fejéről!

– Mindig van rajtam sapka, kint is, bent is, „összeforrtunk” kiskorom óta, ez lett a védjegyem – mondja mosolyogva. – Van otthon vagy tíz a lakásban, lehet miből válogatni.

– Így legalább könnyen megtalálnak, te vagy a sapkás fiú a rendezvényeken. Hogy kerültél az önkéntesek közé?

– Jártak nálunk az iskolában a kft. munkatársai, ők beszéltek arról az előadásukban, hogy így is, itt is lehet teljesíteni az érettségihez szükséges ötven órás közösségi szolgálatot. Először ez vonzott, de az ötven óra gyorsan összejött, mégsem hagytam abba, mert nagyon jó élményeket szereztem munka közben. Jönnék gyakrabban, de sajnos időszűkében vagyok a tanulás miatt: tizenegyedikesként a továbbtanulás miatt már fontos, milyenek a jegyeim. Azért a Lecsófesztivált ki nem hagytam volna semmiképpen: ott voltam a főzőhelyek kijelölésénél és a pakolásnál is. Jó buli volt!

 

– Miért jó önkéntesnek lenni?

– Sokgyerekes családban nőttem fel, otthon is önzetlenségre neveltek a szüleim, megtanítottak arra, hogy segíteni jó. Itt pedig a rendezvényeken segítek az embereknek, a kft.-nek – és ez tényleg jó érzés. A suliban is részt veszek a diákéletben, ott vagyok a programokon, lehet rám számítani mindig.

– Van kedvenc rendezvényed?

– A Sportmajális, talán mert az volt az első program, amelyiken részt vettem önkéntesként. Rengeteg ember volt kint, közvetlen volt a hangulat, sok ismerőst szereztem, még ha csak egy napra is. Nagyon élveztem, úgyhogy oda megint jövök jövőre is, ez biztos!