Hírek

Hangos, fényes jókedv szilveszter éjszaka

2019. január 1.   Fehérvári Programszervező Kft.  

Lila, rózsaszín és zöld parókák, villogó ördögszarvak a fejeken, pezsgős üvegek a kézben, jókedvű társaságok az italos pultok mellett – no meg persze a Zichy színpad előtt, ahol 2018-ban is sokan búcsúztatták a távozó esztendőt az egymást követő fellépők zenéjére. Az éjfélkor elhangzó köszöntő és a tűzijáték után hajnalig tart a buli a téren.

Ekkora szélben kinek van kedve kimenni az utcára? – délelőtt még talán sokan feltették a kérdést maguknak, estére viszont bátran nekiindultak a belvárosi szilveszteri bulinak, mert nemcsak hogy szél nem fújt, de hideg sem volt igazán az óév utolsó napjának éjszakáján. A gyerekes családok mellett szolid házaspárokat, ifjabb és korosabb baráti társaságokat, lány- és fiúcsapatokat is láttunk a Fő utcán sétálgatni. A trombitát, póthajat, villogó ördögszarvat, konfettit és egyéb ilyenkor kötelező tartozékokat kínáló árusok is kint voltak persze az utcán, ahogyan a kürtős kalácsos bódé is kinyitott.

A Zichy színpadon elsőként Dj Kátai hangolta a közönséget, aztán a J.A.M Showband és a Metro-Police zenekar következett. Hol többen, hol kevesebben álltak a színpad előtt, a közönség jött-ment, a közeli árusoknál a jóféle itókák is csábították a mulatozókat, akik azért figyeltek: a sztárvendég, az Irigy Hónaljmirigy tagjainak érkezését többen is ovációval fogadták a színpad mellett. Sipos Péter meg is állt a backstage-ben álldogálók nagy örömére, készült jó néhány szelfi és közös csoportkép. Mire a Mirigy felment a színpadra, a tér megtelt, az addig távolabb állók is a színpad közelébe kerültek, hogy a buli részesei legyenek.

Éjfélkor a műsorvezető, Németh Gábor és az együttes tagjai pezsgővel köszöntötték az új évet, hogy aztán a sok kis tűzijáték mellé elinduljon a nagy, közös. A sok-sok rakéta fénye színesre festette a szilveszteri eget, a hangos durrogás hosszú perceken át tartott még a belváros fölött – no meg természetesen a város többi részén is: valószínűleg nem volt olyan pontja Fehérvárnak, ahol ne látszott-hallatszott volna a jókedv hangos és fényes formában is. A színpadon a J.A.M Showband után egy újabb Dj, Zsiráf áll a közönség elé, az ő zenéjére aztán hajnalig tart a buli a téren.

Fotó: Igari Balázs

 

  

   


 

,